Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Σε προληπτική απόσυρση αναψυκτικών προχωρά η Coca-Cola

Έρευνες για την προκήρυξη

Στην απόσυρση όλων των μεμονωμένων πλαστικών συσκευασιών PET 500ml των Coca-Cola light και Nestea (όλων των γεύσεων) προχωρά η Coca-Cola μετά τη δημοσιοποίηση προκήρυξης στην οποία αναφερόταν ότι θα κυκλοφορήσουν στο εμπόριο προϊόντα μολυσμένα με υδροχλωρικό οξύ.

Στην ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται:
  • Η εταιρεία από την πρώτη στιγμή βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.
  • Με αίσθημα ευθύνης και με γνώμονα την προστασία των καταναλωτών μας, προχωρούμε σε προληπτική απομάκρυνση όλων των μεμονωμένων πλαστικών συσκευασιών PET 500ml των Coca-Cola light και Nestea (όλων των γεύσεων).
Για περισσότερες πληροφορίες, οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν με την εταιρεία στο τηλεφωνικό της κέντρο στο νούμερο 80011-2222, χωρίς χρέωση.

«Η Coca-Cola, έχοντας ως πρώτιστο μέλημα την ασφάλεια των καταναλωτών, διαβεβαιώνει ότι σε συνεργασία με τις αρχές θα προχωρήσει σε όποια αναγκαία περαιτέρω ενέργεια, ενημερώνοντας άμεσα το καταναλωτικό κοινό με νεότερη ανακοίνωση, εφόσον απαιτηθεί» καταλήγει.

Η προανάκριση της υπόθεσης ανατέθηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Από την εξέταση που διενεργήθηκε στο περιεχόμενο των φιαλών προέκυψε ότι όντως εμπεριέχουν αναψυκτικό με ποσότητα υδροχλωρικού οξέως.

Η προκήρυξη

Στην εξασέλιδη προκήρυξη αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «εμείς 4 ημέρες μετά από την αποστολή των φακέλων θα ξεκινήσουμε την επανατοποθέτηση. Η ενέργειά μας αυτή θα διαρκέσει 10 ημέρες ακριβώς. Η επιλογή της περιόδου των εορτών δεν είναι τυχαία.

» Αντίθετα είναι οι μέρες που τα κέρδη αυτών των πολυεθνικών πολλαπλασιάζονται. Οπότε για 10 ημέρες θα τοποθετήσουμε συνολικά 63 πλαστικά μπουκάλια Coca Cola light των 500ml και 42 πλαστικά μπουκάλια NESTEA των 500ml, όλων των γεύσεων. Η ενέργειά μας αυτή θα λάβει χώρα στις μητροπόλεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.


» Η επανατοποθέτηση θα γίνει σε όλων των ειδών τα καταστήματα που πουλάνε τα συγκεκριμένα προϊόντα. Όλα αυτά τα μπουκάλια που θα επανατοποθετηθούν περιέχουν περίπου 100ml διαλύματος υδροχλωρικού οξέος. Επιλέξαμε το υδροχλωρικό οξύ, γιατί σε αυτή την αναλογία διαπιστώσαμε, έπειτα απο πειραματισμούς ότι δεν επηρεάζει καθόλου το χρώμα της COCA COLA και του NESTEA, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα καθαριστικά όπως η χλωρίνη κτλ».

Αμέσως μετά επαναλαμβάνουν πως «στόχος μας είναι η πλήρης απόσυρση των συγκεκριμένων προϊόντων από τις εταιρείες για το διάστημα που κρατάει η ενέργεια μας. Καλούμε κάθε άτομο να αποφύγει πλήρως αυτά τα προϊόντα, ώστε να μη προκύψει κίνδυνος για την υγεία του. Στόχος μας είναι το οικονομικό σαμποτάζ και όχι η δηλητηρίαση οποιουδήποτε ανυποψίαστου ατόμου».

Στην προκήρυξη σημειώνουν πως «αρχικά σκεφτήκαμε να προχωρήσουμε σε μία ενέργεια άμεσης δράσης εναντίον των εργοστασίων στην Ελλάδα όπου συσκευάζονται, φυλάσσονται και διακινούνται προϊόντα αυτών των πολυεθνικών. Όμως, η τοποθέτηση εμπρηστικών ή εκρηκτικών μηχανισμών δεν θα έφερνε το μέγεθος του αποτελέσματος που θα επιθυμούσαμε. Προβληματισμένοι από αυτό, αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε μια πρακτική που δεν έχει ξαναεφαρμοστεί ποτέ στον ελλαδικό χώρο.

» Η δράση μας είναι πολύμορφη και οικειοποιούμαστε όλα τα μέσα και τις τεχνικές σαμποτάζ στο πλαίσιο του αγώνα μας για την ολική απελευθέρωση. Έτσι, σκεφτήκαμε να προχωρήσουμε σε ένα πρωτότυπο σαμποτάζ που θα είχε σα πρακτικό αποτέλεσμα ένα εκβιαστικό μποϊκοτάζ προϊόντων από όλους τους καταναλωτές».

Στη συνέχεια προειδοποιούν πως «θα μολύνουμε με υδροχλωρικό οξύ τα προϊόντα αυτών των εταιρειών και θα τα επανατοποθετήσουμε σαν καινούργια στα ράφια των σουπερ-μάρκετ» και συνεχίζουν «έτσι προειδοποιούμε τους καταναλωτές να αποφύγουν πλήρως αυτά τα προϊόντα».

Οι συντάκτες της προκήρυξης γράφουν μετά ότι: «Στόχος μας δεν είναι σε καμία περίπτωση να βλάψουμε κανένα τον οποίο θα καταναλώσει αυτά τα μαζικής παραγωγής προϊόντα, για αυτό αποστέλουμε αυτή τη προκήρυξη πριν προχωρήσουμε στην επανατοποθέτηση των προϊόντων στα ράφια».

Ακολούθως αναφέρουν ότι έστειλαν από ένα φάκελο στο zougla.gr και στην εφημερίδα Espresso και επισημαίνουν πως «επειδή δεν είναι στόχος μας να προκληθεί κακό σε οποιοδήποτε ανύποπτο άτομο που θα κατανάλωνε τα συγκεκριμένα προϊόντα φέρνουμε προ των ευθυνών τους αυτά τα δύο ΜΜΕ για την άμεση δημοσίευση του βίντεο και ολόκληρης, χωρίς καμία λογοκρισία, της ανάληψης ευθύνης.

» Σε αντίθετη περίπτωση θα αποτελούν τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς της δηλητηρίασης και του πιθανού θανάτου, οποιουδήποτε ανυποψίαστου ατόμου που θα πέσει θύμα των οικονομικών τους συμφωνιών για να ικανοποιήσουν τις πολυεθνικές - γίγαντες πελάτες τους (χορηγίες-διαφημίσεις)».

Τονίζουν επίσης πως «το βίντεο δείχνει επακριβώς τη διαδικασία που ακολουθήσαμε για να σαμποτάρουμε τα προϊόντα. Το μπουκάλι με το αναψυκτικό στέλνεται για την πιστότητα των λόγων μας. Είναι πανομοιότυπο με αυτά που θα τοποθετήσουμε στα ράφια των καταστημάτων και περιέχει ακριβώς την ίδια ποσότητα υδροχλωρικού οξέος που θα εισάγουμε και στα υπόλοιπα».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου