Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου η απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ

Συγκέντρωση και πορεία προς την Βουλή την Πέμπτη μαζί με το ΕΣΥ
Παράταση της απεργίας τους έως τις 7 Φεβρουαρίου αποφάσισαν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ.
Οι γιατροί καταγγέλλουν «τον εμπαιγμό θεσμών και φορέων από πλευράς υπουργείου Υγείας για την προσχηματική επίκληση της δήθεν επιχειρούμενης "μεταρρύθμισης", που αποκλειστικό σκοπό έχει την απόλυση τουλάχιστον 2.500 γιατρών μέσω των ρυθμίσεων και των απαξιωτικών αντικινήτρων που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για το ΠΕΔΥ ως προς την ένταξη στο νέο φορέα».

Επίσης, δηλώνουν ότι διαφωνούν με «το προτεινόμενο μέτρο της Πλήρους και Αποκλειστικής Απασχόλησης, ως βασικό χαρακτηριστικό της εργασιακής σχέσης στην Πρωτοβάθμια Υγεία, χωρίς εξασφάλιση διασύνδεσης με χειρουργεία για τους γιατρούς χειρουργικών ειδικοτήτων, ότι είναι πέραν πάσης επιστημονικής λογικής για λόγους που κατ' επανάληψη έχουν διατυπωθεί».

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ μαζί με τους συναδέλφους τους του ΕΣΥ και τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία, θα κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αύριο Πέμπτη, στις 13.00, έξω από το υπουργείο Υγείας. Στις 15.00 θα ξεκινήσει πορεία προς τη Βουλή. Από τις 11.00 έως τις 15.00 τα Νοσοκομεία του ΕΣΥ θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, λόγω της προκήρυξης 4ωρης στάσης εργασίας από την ΑΔΕΔΥ και την ΟΕΝΓΕ (ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών).

Οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, με ανακοίνωσή τους, καλούν τους γιατρούς - μέλη τους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση. Κάλεσμα προς τους οδοντιάτρους απευθύνουν οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας.

Σε ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας τονίζουν ότι η επένδυση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είναι επένδυση στο μέλλον και ζητούν από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας:

- Να σταματήσει την εμπορευματοποίηση της υγείας και κατά συνέπεια τα «χαράτσια» που υποχρεώνονται να πληρώσουν οι ασθενείς για επισκέψεις, φάρμακα, εξετάσεις.

- Να προχωρήσει σε εθνικό σχεδιασμό για την υγεία και την περίθαλψη του ελληνικού λαού, με προσδιορισμό του πλαισίου συμμετοχής της οδοντιατρικής στην πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Οι οδοντίατροι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, και επισημαίνουν ότι η ελληνική κοινωνία, με τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια, έχει μεγάλη ανάγκη από ένα ανθρώπινο, ασφαλές και προσβάσιμο σύστημα υγείας. 
πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου