Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Έλεος πια κ.Θεοχάρη!

 
Κάποιος πρέπει να εξηγήσει στον γενικό γραμματέα εσόδων κ.Θεοχάρη, ότι η πάταξη της φοροδιαφυγής δεν συνεπάγεται ούτε την εξόντωση των πολιτών, ούτε την αντιμετώπιση τους ως υποζύγια  που πρέπει να  περνούν σχεδόν καθημερινά το μαρτύριο μιας ουράς στην εφορία για να διευθετήσουν και την παραμικρή εκκρεμότητα τους.
Γιατί δεν φτάνει η υπέρμετρη φορολόγηση που απομυζά πλέον κάθε ίχνος διαθέσιμου εισοδήματος, αλλά έχουμε πλέον και την επιβολή μιας ατέλειωτης γραφειοκρατικής αντίληψης, που αντί να απλοποιεί και να περιορίζει τη σχέση  του πολίτη με τις υπηρεσίες οδηγεί στην όλο και μεγαλύτερη ταλαιπωρία του.

Είναι επιεικώς απαράδεκτο την ώρα που το κράτος καθυστερεί επί μήνες και χρόνια να επιστρέψει στους πολίτες χρήματα που δικαιούνται είτε από  επιστροφή φόρου, είτε από  ΦΠΑ, να επιβάλει προσαυξήσεις στους φορολογούμενους  επειδή  έκαναν ένα λάθος  στη φορολογική τους δήλωση και να τους τιμωρεί για να το διορθώσουν. Είναι παράλογο την ώρα που υποτίθεται ότι προωθεί τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, να θεωρεί ότι αν ένας φόρος πληρώνεται νόμιμα την τελευταία μέρα της προθεσμίας του, με ηλεκτρονικό τρόπο, να επιβάλλεται πρόστιμο, γιατί  οι τράπεζες δεν ενημερώνουν ταυτόχρονα τις υπηρεσίες του κ. Θεοχάρη.
Είναι εξωφρενικό, ακόμα και οι νομοταγείς πολίτες  που εκπληρώνουν κανονικά τις υποχρεώσεις τους, να θεωρούνται....απατεώνες και να μην μπορούν να πάρουν ηλεκτρονικά φορολογική ενημερότητα, γιατί εκκρεμεί η  πληρωμή,  σε μελλοντικό χρόνο, μιας δόσης και αναγκάζονται να στηθούν στην ουρά κάποιας εφορίας για να εξυπηρετηθούν.

Κάποιος πρέπει να  θυμίσει στον πολυπράγμονα  στον κ.Γενικό, ότι πριν αρχίζει να βγάζει εγκυκλίους ταλαιπωρίας για τους πολίτες, ας  κάνει τον κόπο να πάει μερικές μέρες σε κάποιες εφορίες για να δει τι προβλήματα αντιμετωπίζουν οι πολίτες και να διαπιστώσει την οργή και  την αγανάκτηση τους. Δεν είναι όλοι  οι πολίτες υποψήφιοι κλέφτες και φοροφυγάδες κ. Θεοχάρη, ούτε είναι υποχρεωμένοι να χάνουν τον χρόνο και την ψυχική υγεία τους, επειδή κανείς γραφειοκράτης δεν σκέφτεται τις ενέργειες των πράξεων του.

Να συμφωνήσουμε όλοι ότι η φοροδιαφυγή είναι μια πληγή που πρέπει να καταπολεμηθεί με κάθε δυνατό τρόπο. Αλλά δεν φταίνε σε τίποτε οι νομοταγείς πολίτες να πληρώνουν τα σπασμένα μιας ανίκανης διοίκησης και τις αμαρτίες άλλων. Επιτέλους ας συνειδητοποιήσουν ορισμένοι και στο υπουργείο Οικονομικών και στη γενική γραμματεία εσόδων, ότι έχουν υποχρέωση, έχουν καθήκον, όχι  μόνο να εξοντώνουν φορολογικά τους πολίτες, αλλά να τους διευκολύνουν στην καθημερινότητα τους, να τους κάνουν τουλάχιστον τη ζωή πιο εύκολη και όχι να τους βασανίζουν με την αδιαφορία τους.
ΤΟ ΒΗΜΑ 
πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου