Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Βαλσαμώστε τον να τελειώνουμε...

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για ό,τι πιο ποιοτικό υπάρχει στην Ελλάδα, τον Αριέλ Ιμπαγάσα που οδήγησε τον Ολυμπιακό στη νίκη επί του Πλατανιά.

Κανείς παίκτης δεν κερδίζει μόνος του. Και εννοείται πως την ώρα που ο Ολυμπιακός είχε το ολιγόλεπτο ξέσπασμά του, ο Αριέλ Ιμπαγάσα είχε γερούς συμπαραστάτες στο να αφήσει και πάλι τα διαπιστευτήριά του.

Στα γκολ που δημιούργησε, είχε κάνει τεράστια δουλειά ο Σαβιόλα και βέβαια, έδρασαν οι δυο σκόρερ, ο Βαλντέζ και ο Πέρεζ. Με δυο λόγια, ο Ολυμπιακός μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα πήρε δυο τέρματα από τους νεοαποκτηθέντες Παραγουανούς, με την συμμετοχή της κορυφαίας φετινής μεταγραφής και την έμπνευση πάνω απ’ όλα, του ποιοτικότερου ποδοσφαιριστή που πατάει στην ελληνική γη φέτος.

Ο Αριέλ Ιμπαγάσα, είναι ό,τι πιο...γλυκό ποδοσφαιρικά υπάρχει σε τούτη τη χώρα. Δεν με ενδιαφέρει η ηλικία(37), σε μια χώρα άλλωστε που λένε "συνταξιούχους" τους 33χρονους αθλητές, οι οποίοι μόλις γίνουν προπονητές, μετονομάζονται σε "νεαροί τεχνικοί"!!!


Ο Ιμπαγάσα λοιπόν, ζήτησε να μείνει για άλλον έναν χρόνο στον Πειραιά. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Μίτσελ, αν το θέλουν, δεν θα ‘χουν κάνει χάρη στον παίκτη αυτόν, ανανεώνοντας του το συμβόλαιο. Γιατί αναλογικά με άλλους, έχει παίξει ελάχιστα. Πόσα πρόσφερε στην συμμετοχή του;

Τόσα, που για να τα δώσουν άλλοι παίκτες, χρειάζονται έναν χρόνο! Ο Ολυμπιακός αν μπορούσε να διαλέξει έναν ποδοσφαιριστή για να τον διατηρήσει πάντα σε αγωνιστική κατάσταση, σβήνοντας τον χρόνο από πάνω του, εννοείται ότι θα επέλεγε τον Ιμπαγάσα. Από ‘κει και πέρα, για να δούμε και άλλα πραγματάκια:

Το ποδόσφαιρο είναι στιγμές. Άλλες δουλεμένες στις προπονήσεις, άλλες που γίνονται από τα τερτίπια της μπάλας ή από λάθη των πρωταγωνιστών. Να φας γκολ από κόρνερ μετά από κομπίνα στο πρώτο δοκάρι, μπορεί να γίνει.

Όσο καλύτερη είναι μια ομάδα, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να το καταφέρει. Να φας γκολ όμως, με διπλή επαφή του αντιπάλου στο δεύτερο δοκάρι, σημαίνει πως θα πρέπει να κλείσεις την ομάδα στα αποδυτήρια και να μην σταματήσεις να μιλάς, μέχρι να τους...ζαλίσεις.

Έτσι ισοφάρισε ο Πλατανιάς. Κόρνερ, ο Τετέ πήρε την κεφαλιά, ο Γουνδουλάκης ακολούθησε έκανε σκαστό σουτ(δεν το 'πιασε καλά) και ο Τόρες σαν κύριος σκόραρε. Όλα αυτά στην άμυνα του Ολυμπιακού. Πάμε παρακάτω;

Ο Μανιάτης στη φάση του γκολ με το οποίο ο Ολυμπιακός προηγήθηκε, έκανε όλα αυτά, για τα οποία τον κατηγορούν ότι δεν μπορεί να κάνει. Κράτησε σωστά τη μπάλα, μπόρεσε να την προφυλάξει, έκανε και ένα πίβοτ και με τη μια, συρτά παρακαλώ (για να μη λέμε ότι συνεχώς σηκώνει τη μπάλα) πάσαρε σωστά κάθετα τον στον Ολαϊτάν.

Ο Νιγηριανός λίγα βήματα βρήκε μπροστά του και έστειλε τη μπάλα στη γωνία που δεν φανταζόταν ο Γεωργαλλίδης. Έτσι έφυγε και η γκρίνια από το Καραΐσκάκη, για ένα χέρι που είχε προηγηθεί, αλλά κυρίως στην φάση του 17' όταν ο τερματοφύλακας του Πλατανιά κλάδεψε τον Πέρεζ, που πρόλαβε να σηκώσει τη μπάλα. Και επειδή η διαιτητολογία, πρέπει να πάψει στην Ελλάδα (σιγά μη γίνει βέβαια), οι Πειραιώτες παίρνουν βραβείο υπομονής και επιμονής αφού άλλοι μπορεί να μοιρολογούσαν όλη τη νύχτα για δυο φάσεις.

Όταν έχεις ομάδα όμως, ξέρεις ότι θα κυνηγήσεις την επόμενη μπάλα για να σκοράρεις. Όπως πήγε να το κάνει ο Μανιάτης με σούπερ κίνηση στην πλάτη της κρητικής άμυνας, από μπαλιά του Τσόρι! Ο Πλατανιάς με 4-1-4-1, δεν έδειξε στο Καραΐσκάκη ότι μπορούσε να παίξει ποδόσφαιρο, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι οι ποδοσφαιριστές του θα συγχωρούσαν κάποια αδράνεια. Και το έπραξαν υποδειγματικά, με την ισοφάριση του Τόρες.

Ο Ισπανός ήρθε από το...πουθενά όπως έγραψα πιο πάνω, την στιγμή όπου οι ποδοσφαιριστές του Μίτσελ, έμειναν όλοι βιδωμένοι στις θέσεις τους. Και όλα άρχισαν από μια προσπάθεια κόντρας και ένα κόρνερ. Αυτή ήταν και η μοναδική στιγμή που ο Πλατανιάς "χτύπησε την πόρτα" του Ολυμπιακού. Και κατάφερε να βάλει γκολ.

Η άμυνα των φιλοξενούμενων την ίδια ώρα, ήταν ενεργητική. Αυτό εμπεριέχει πάντα ρίσκο. Θα κάνεις λάθος, θα σε βρει ο Ολυμπιακός ψηλά και θα πάθεις κακό. Μπορεί όμως και να τον κρατήσεις, να τον οδηγήσεις σε λάθη και μακριά από την εστία σου. Κάτι...ενδιάμεσο είχε καταφέρει ο Πλατανιάς στο πρώτο 45λεπτο για να 'μαστε ειλικρινείς. Και τελικά πήγε στην ανάπαυλα με το ματς στα ίσια.

Ήταν υποχρεωμένη η ομάδα του Πειραιά να πιέσει. Να βγάλει ξανά ο Μίτσελ τα έξτρα "εργαλεία" από τον "οπλοβαστό" για να γίνει η δουλειά. Στο 66' ακριβώς μπήκε ο Ιμπαγάσα σε γενική αποθέωση. Είχε προηγηθεί η είσοδος του Βαλντέζ και μετά είχαμε την ιστορία να γράφεται με τρόπο...ξεχωριστό: Αργεντινή και Παραγουάη (με ολίγον από Ισπανία) είχαν την τιμητική τους.

Ο Ολυμπιακός πήρε τρομερή ώθηση και είδε τις μεταγραφές του Γενάρη να σκοράρουν. Βαλντέζ, Πέρεζ και Μαρκάνο. Ο Ιμπαγάσα να τα ξεκινάει, ο Σαβιόλα να...επεμβαίνει και ο κόσμος να αποθεώνει την ομάδα του, αφού ενδιάμεσα χειροκρότησε και τη γκολάρα του Βλαχοδήμου με το "ξερό αριστερό" που δεν άφησε περιθώρια στον Ρομπέρτο.

Δουλίτσα για το...σπίτι πήρε ο Ολυμπιακός, δεν πρέπει να επαναπαυθεί κάποιος στην επικράτηση και στο τελευταίο εξαιρετικό ημίωρο. Έχουν λοιπόν πράγματα να πουν όταν πάνε στου Ρέντη και καθίσουν με την ησυχία τους να συζητήσουν.

Η ομάδα εξάλλου, ετοιμάζεται για ένα σημαντικό ραντεβού με την Γιουνάιτεντ. Το να σε επισκέπτεται δυο φορές ο Πλατανιάς στην περιοχή σου και να σημειώνει ισάριθμα τέρματα δεν είναι πολύ γουστόζικο. Εντάξει, άλλο ματς στις 25 του μήνα, άλλα ακραία μπακ, άλλη λειτουργία και κυρίως άλλη διάθεση και...άλλο γήπεδο(καμίνι).

Απλά, έφτασε η ώρα ο Ολυμπιακός να μπει φουλ στην ετοιμασία για τους Άγγλους. Τι του έμεινε εξάλλου; Ένα ματς με τον ΟΦΗ στην Κρήτη. Και μετά, το σπουδαίο ραντεβού με την ομάδα από το Μάντσεστερ...


πηγή: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου