Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

JP Morgan: Η εθελοντική συμμετοχή σύντομα θα γίνει ....υποχρεωτική!


Υπό την προϋπόθεση της χαμηλής συμμετοχής στις προτάσεις του IIF για τα ελληνικά ομόλογα, η εθελοντική πρόταση σχετικά γρήγορα θα μετατραπεί σε… υποχρεωτική! 
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της JP Morgan, τα 27 πιστωτικά ιδρύματα που έχουν εγγραφεί για να συμμετάσχουν στην πρόταση ανταλλαγής του IIF μέχρι στιγμής, μεταξύ των οποίων και 5 ελληνικά, αντιστοιχούν μόλις στα 64 δισ. ευρώ ή στο 43%, από τα 150 δισ. ευρώ ελληνικά ομόλογα που λήγουν έως το 2020. 
Οι αναλυτές του αμερικανικού οίκου θεωρούν ότι θα είναι αρκετά δύσκολο να επιτευχθεί το απαιτούμενο ποσοστό συμμετοχής του 90% από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και μάλιστα προσδοκούν ότι αυτά θα μπουν στον πειρασμό να πουλήσουν ελληνικά ομόλογα μετά την πρόσφατη ενίσχυση των τιμών τους. 

Πράγματι, με βάση την εύλογη αξία που προκύπτει για τα ελληνικά ομόλογα από τις τέσσερις επιλογές του IIF, τα ελληνικά ομόλογα που λήγουν σε λιγότερο από 2 χρόνια φαίνονται ακριβά, ενώ πλέον τα ομόλογα μεγαλύτερης διάρκειας φαίνονται φθηνά, εξηγεί η JP Morgan. 

Υπό αυτήν τη συνθήκη, εξηγούν οι αναλυτές της, εάν ένας σημαντικός αριθμός επενδυτών προβεί σε τέτοιες κινήσεις (free riding) σχετικά με την... εθελοντική πρόταση IIF, η... εθελοντική προσφορά μπορεί να μετατραπεί τελικά σε αναγκαστική ανταλλαγή.
πηγη:euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου