Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Δεν θέλουν κόπο, θέλουν τρόπο οι μεταγραφές του Ολυμπιακού

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για τις μεταγραφές που έρχονται στον Ολυμπιακό, την ευκαιρία να διορθωθούν τα λάθη και να ξαναφτιαχτεί κάτι καλό στην ομάδα του Πειραιά, ενώ εξηγεί πως όλα τα λεφτά είναι οι έξυπνες κινήσεις και τα ξαφνικά "χτυπήματα".

Τώρα που θα πιάσουν οι μεγάλες ζέστες, εν μέσω καλοκαιρινών αποδράσεων ή ακόμη και εν μέσω κάποιας κοπάνας από την δουλειά, θα υπάρχει η συνηθισμένη συντροφιά των μεταγραφών. Ενός… σπορ που είναι από τα αγαπημένα των Ελλήνων.
 
Ο Ολυμπιακός κάθε χρόνο πρωταγωνιστεί, όχι μόνο γιατί υπάρχει αυτή η… μανία του κόσμου, αλλά κι επειδή δεν έχει άλλου είδους μπελάδες, συνεπώς άπαντες ρίχνουν το βάρος στο ποιος θα μπει στην "κόκκινη μηχανή". Αυτά είναι γνωστά.


Το θέμα που "καίει" τους φίλους της ομάδας, είναι πια θα είναι η μέθοδος που θα ακολουθήσουν διοίκηση και προπονητής. Αυτοί έχουν το μαχαίρι, αυτοί έχουν και το καρπούζι στα χέρια τους. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Μίτσελ. Κανείς άλλος… Τώρα που έφυγε και ο Κοβάσεβιτς, το τοπίο είναι ακόμη πιο ξεκάθαρο για το ποιος θα αποφασίζει και ποιος θα κάνει κουμάντο.

Τα ρεπορτάζ αναφέρουν μέχρι στιγμής τρία δεδομένα:

Πρώτον, η  ΠΑΕ δεν βιάζεται. Αναφαίρετο δικαίωμά της…

Δεύτερον, το αν αποκτηθεί μεγάλο όνομα είναι θέμα Μαρινάκη. Θα πρέπει δηλαδή να περιμένουμε…
Τρίτον, έρχεται ο Μίτσελ με μια λίστα στα χέρια.

Σε αυτό το τελευταίο θέλω να σταθώ. Η λίστα σίγουρα δεν θα είναι με ψώνια από το σούπερ μάρκετ. Και μάλλον ο Ισπανός, θα έχει επιλέξει ποδοσφαιριστές για όλα τα γούστα και όλα τα βαλάντια. Θα πρέπει όμως στο τέλος να μάθουμε και πόσοι από αυτούς θα αποκτηθούν. Γιατί  το να φτιάξεις ένα χαρτί με ονόματα είναι εύκολο. Να τους δεις στο αεροδρόμιο είναι το δύσκολο.


Όποιος βιάζεται, σκοντάφτει...
 Θεωρώ λάθος να γίνει οποιαδήποτε διαπίστωση για το αν ο Ολυμπιακός κινείται σωστά ή λάθος. Αφού ακόμη δεν έχουμε δει κάτι, πως θα κρίνουμε; Όσοι βιάζονται, πάντα σκοντάφτουν. Αν οι νταμπλούχοι ακολουθήσουν τον σωστό τρόπο, πιθανότατα θα έχουν και ανάλογα αποτελέσματα. Δεν υπάρχει λόγος πίεσης από κανέναν. Ο κόσμος και ο Τύπος πάντα βιάζονταν και πάντα θα βιάζονται. Όμως η επιλογή ενός ποδοσφαιριστή είναι σε άμεση συνάρτηση και με το ποιους έχεις.

Εγώ προσωπικά, έχω ξαναγράψει εδώ στο σάιτ, ότι η ομάδα έχει ανάγκη από κάμποσους ενδεκαδάτους. Όμως έχει ήδη κάνει και μεταγραφές από την Σούπερ Λίγκα. Έχει δανεικούς πολλούς, έχει νεαρούς που περιμένουν την σειρά τους. Δεν είναι υπόθεση μιας ημέρας ή μιας εβδομάδας να καταλήξουν στο λιμάνι, στην ομάδα που θα δηλωθεί στην ΟΥΕΦΑ(αφού ουσιαστικά αυτή είναι που "καίει" τον κόσμο).

Οι τελευταίοι μήνες, κύλησαν με μπόλικη αμφισβήτηση, με πολύ εκνευρισμό και με αρκετές παρατηρήσεις. Και μέσα στην χρονιά, κάμποσες φορές χάθηκε η ψυχραιμία. Το καλοκαίρι λοιπόν, δίνεται στις ομάδες η μοναδική ευκαιρία να φτιάξουν τα λάθη τους. Να βάλουν τις στέρεες βάσεις.


Η λίστα του... Μίτσελ
 Για εμένα –γνώμη μου είναι- ο Ολυμπιακός "έπεσε" πέρυσι σε θέμα ποιότητας και αυτό τον επηρέασε και τον ανάγκασε σε μια αλλαγή ποδοσφαιρικής φιλοσοφίας(με τον Ζαρντίμ να… ταμπουριάζει την ομάδα αφού έβλεπε ότι δεν μπορεί να παίξει με κατοχή). Αυτό αρχικά "έφαγε" τον προπονητή, αλλά στην συνέχεια και ο Μίτσελ "κλειδώθηκε" από τις επιλογές. Λένε συνάδελφοι, ότι ο Ισπανός είχε ως δικαιολογία το "δεν έχω παίκτες". Ας δούμε λοιπόν τι θα προτείνει. Κι ας περιμένουμε τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθούν οι "ερυθρόλευκοι" στην αγορά.

Καμιά φορά, το καλοκαίρι –στις διαπραγματεύσεις- πρέπει να παίζεις ακόμη καλύτερη μπάλα, από αυτή στο γήπεδο. Και ο Ολυμπιακός έχει ευκαιρία να ξαναφτιάξει κάτι καλό.

Η λέξη "χρήματα" είναι πάντα πρωταγωνίστρια στις μεταγραφές. Τα λεφτά ευτυχία δε φέρνουν, φέρνουν καλούς παίκτες. Όμως νομίζω ότι στην τελική, οι έξυπνες κινήσεις και τα ξαφνικά "χτυπήματα" εκεί που κανείς δεν περιμένει και δεν φαντάζεται, έχουν και τα καλύτερα αποτελέσματα στην καλοκαιρινή περίοδο! Για να δούμε...

πηγή: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου