Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Ωρα για έργα και όχι λόγια...

Δεν θα διαφωνήσει κανείς με τους στόχους που έθεσε ο πρωθυπουργός κατά την πρώτη συνεδρίαση τού νέου υπουργικού συμβουλίου. Η επιστροφή στην ανάπτυξη, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η διόρθωση των αδικιών και η αποφυγή νέων μέτρων αποτελούν προφανώς το πρώτιστο καθήκον της κυβέρνησης. Που θα κριθεί όμως στην πράξη και όχι στα λόγια, από τα οποία έχουν χορτάσει οι έλληνες πολίτες. Γιατί αν δεν τον έχουν συνειδητοποιήσει ακόμα τα στελέχη της κυβέρνησης, ο χρόνος που έχουν μπροστά τους είναι ελάχιστος καθώς δεν υπάρχουν πλέον και πολλά περιθώρια ανοχής. Οι καθυστερήσεις, οι συμβιβασμοί, οι μικροκομματικοί υπολογισμοί δεν αφορούν και δεν ενδιαφέρουν την κοινωνία που ματώνει καθημερινά από τις συνέπειες της κρίσης.

Μόλις χθες, λίγο πριν τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, δημοσιεύθηκε η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κοινωνική κατάσταση στην Ευρώπη, από την οποία προκύπτει ότι οι έλληνες βρίσκονται στην κορυφή αυτών που θέλουν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους, για να αναζητήσουν αλλού την τύχη τους. Είμαστε σε χειρότερη θέση ακόμα και από τους Λιθουανούς, τους Λεττονούς, τους Βουλγάρους και τους Ρουμάνους. Μια ακόμα ένδειξη δηλαδή της ανθρωπιστικής καταστροφής που βιώνει η χώρα μας, που χάνει καθημερινά κι ένα κομμάτι από το πιο πολύτιμο στοιχείο της, τον ανθρώπινο πλούτο της. Με κοντά 1,5 εκατομμύριο ανέργους, με τη νέα γενιά στην οποία έχουμε επενδύσει με απίστευτες θυσίες, να μην μπορεί να βρει στον ήλιο μοίρα, είναι προφανές ότι η διέξοδος από την κρίση είναι εκ των πραγμάτων υπονομευμένη.

Αν κι αυτή η κυβέρνηση δεν το αντιληφθεί, ουσιαστικά, στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια, αν δεν διαθέσει το σύνολο των δυνάμεων της, χωρίς μεμψιμοιρίες και ευκαιριακούς συμβιβασμούς, για να αρχίσει να αντιστρέφεται αυτή η κατάσταση ούτε αυτή θα έχει μέλλον, αλλά ούτε η χώρα. Είναι θετικό ότι φαίνεται να το κατανοούν. Αλλά δεν αρκεί. Πρέπει γρήγορα να δείξουν δείγματα γραφής, πρέπει το συντομότερο δυνατό να αρχίσουν να παράγουν έργο. Έχουν μια τελευταία ευκαιρία. Είναι προς το καλό όλων μας - και δικό τους - να μην την αφήσουν για μια ακόμα φορά να πάει χαμένη. 

πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου