Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Συμφωνία τώρα, με σχέδιο και προοπτική

To πρώτο βήμα απεμπλοκής από την κρίση που ταλαιπωρεί την κυβέρνηση φαίνεται ότι έγινε χθες το βράδυ. Το βήμα αυτό επιβάλλεται να ολοκληρωθεί σήμερα με μια συνολική συμφωνία, τόσο για το μέλλον της δημόσιας τηλεόρασης, όσο και για το μέλλον της κυβερνησης. Ούτε η χώρα, ούτε η οικονομία αντέχουν άλλη παράταση της κρίσης.

Οι τρεις αρχηγοί έχουν την ευθύνη και την υποχρέωση να καταλήξουν σε μια βιώσιμη και λειτουργική συμφωνία τόσο για τους στόχους της κυβέρνησης από εδώ και πέρα, όσο και για τη συγκρότηση της. Οι εντάσεις και οι αντιπαραθέσεις πρέπει να τελειώνουν οριστικά και να δώσουν τη θέση τους στη συνεννόηση και στη δράση. Η παραλυτική λειτουργία αυτών των ημερών,ας γίνει επιτέλους αφορμή για μια νέα αρχή. Χωρίς ανταγωνισμούς, προσωπικούς εγωισμούς και άκαιρες συγκρούσεις.Οι όποιες πολιτικές διαφορές,πρέπει να δώσουν τη θέση τους σε μια νέα προγραμματική αλλά και πολιτική σύγκλιση, σε ένα σχέδιο ανασυγκρότησης της κυβέρνησης και της χώρας.

Η κυβέρνηση πρέπει να αποκτήσει το συντομότερο τη στρατηγική λειτουργία που έχει ανάγκη η χώρα. Με σεβασμό στους θεσμούς και τους κοινοβουλευτικούς κανόνες.Οι συσκέψεις των αρχηγών πρέπει να δώσουν τη θέση τους στη θεσμική λειτουργία της κυβέρνησης,που θα πρέπει να δρα συλλογικά, υπεύθυνα αλλά και με αποφασιστικότητα. Με υπουργούς που δεν θα διστάζουν να προχωρήσουν τις τομές και τις ρήξεις που έχει ανάγκη η οικονομία και η κρατική μηχανή και όχι απλούς διεκπεραιωτές προαποφασισμένων μέτρων και αποφάσεων.

Όλοι πρέπει να κατανοήσουν ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για άλλο χαμένο χρόνο. Ούτε βέβαια για επανάληψη των σημερινών συγκρούσεων και αντιπαραθέσεων σε λίγες εβδομάδες. ΟΙ τρεις πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση, οφείλουν σήμερα το βράδυ να δώσουν οριστικά τέλος στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια και να εγγυηθούν μια πορεία σταθερότητας και συνέπειας. Ανέλαβαν την βαριά ευθύνη να οδηγήσουν τη χώρα σε πορεία εξόδου από την κρίση και οφείλουν να τη συνεχίσουν. Δεν μπορούν και δεν δικαιούνται τώρα να φυγομαχήσουν...
ΤΟ ΒΗΜΑ


πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου