Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Επισκόπηση Ημερήσιου Τύπου 1-7-13

Τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων είναι τα τεκταινόμενα στην κυβέρνηση, το ΦΠΑ και οι συντάξεις.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Η αλήθεια που πόνεσε το ΠΑΣΟΚ!"
Η εφημερίδα γράφει "τώρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ θέλουν να λογοκρίνουν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας θέτοντας και θέμα λειτουργίας της δικομματικής κυβέρνησης! Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ξεφύγει τόσο που πήρε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά χθες το μεσημέρι, για να διαμαρτυρηθεί για την τοποθέτηση του Μάκη Βορίδη στο Συνέδριο της Ν.Δ., επειδή χαρακτήρισε καταστροφική για τον τόπο την πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου".


ΕΘΝΟΣ: "Με... δόσεις η νέα δόση των 8,1 δισ."
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τμηματικά και εφόσον υλοποιούνται οι συγκεκριμένες δεσμεύσεις που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα θα εκταμιευθεί το ποσό των 8,1 δισ. από την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ. Οι εκκρεμότητες στο Δημόσιο, στον ΕΟΠΥΥ και στον Φόρο Ακινήτων οδηγούν σε παράταση της διαπραγμάτευσης".



ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ερχεται. Εκείνος που Πρέπει μέσω... Ψυχοϊστορίας"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "διαισθητικά όλοι αντιλαμβάνονται ότι ζούμε σε μία περίοδο ραγδαίων αλλαγών, τόσο σε ελληνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Οτι είμαστε στην πρωταρχική φάση της περιβόητης Νέας Εποχής (η οποία ήδη ξεκίνησε!), ειδικά δε μετά τη μεταστροφή ολόκληρου του γαλαξία μας σε νέες χωροχρονικές διαστάσεις, που σημειολογικά συμβόλιζε η περίφημη 21η Δεκεμβρίου του 2012".


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Σύνταξη και εφάπαξ για 200.000 σε ΔΕΚΟ και τράπεζες"
Η εφημερίδα γράφει ότι "ευνοϊκές προϋποθέσεις για σύνταξη κατοχυρώνουν 200.000 ασφαλισμένοι σε Ταμείο ΔΕΚΟ και τραπεζών. Μάλιστα περίπου 130.000 γυναίκες και μητέρες ανηλίκων μπορούν να φύγουν οποτεδήποτε σε ηλικίες 50 ή 52 ετών, ακόμη και αν τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης (25ετία) συμπληρώνονται μετά το 2013 και χωρίς την αναγνώριση πλασματικών ετών".


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Λοκ αουτ εν όψει. Πιο εύκολες οι απολύσεις"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σκληρές αλλαγές στην κατεύθυνση της απελευθέρωσης των απολύσεων και της «ενίσχυσης της κινητικότητας» στην αγορά εργασίας θα ζητήσει η τρόικα από κυβέρνηση και υπουργείο Εργασίας. Το πλαίσιο του νέου σκληρού «πακέτου» προσδιόρισε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Μπομπ Τραα, μιλώντας στο συνέδριο του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας".


ΕΣΤΙΑ: "Χαριστική βολή στην κτηματαγορά"
Η εφημερίδα τονίζει ότι "ο κύριος λόγος για τον οποίο περιήλθε η ελληνική οικονομία σε τόσο βαθειά ύφεση ήταν οι υψηλοί φόροι που επεβλήθησαν κατά την διετία 2010-11. Αντί η Κυβέρνησις του ΠΑΣΟΚ να επιδιώξη τον περιορισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος με δραστική περικοπή των δημοσίων δαπανών, αύξησε υπέρμετρα τους φόρους. Το αποτέλεσμα ήταν να πληγή βάναυσα ο ιδιωτικός τομέας της οικονομίας, ο οποίο εκλήθη να πληρώση τα σπασμένα του δημοσίου".


Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Ολοι μαζί να φτιάξουμε τη Νέα Ελλάδα"
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "το πρώτο βήμα για τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, αλλά και την έναρξη της εθνικής προσπάθειας για τη σωτηρία της χώρας, με χρονικό ορίζοντα το 2021, έκανε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο Συνέδριο, το οποίο ολοκληρώθηκε χθες με επιτυχία. Το νέο προσκλητήριο του πρωθυπουργού προς όλους όσοι έχουν κοινό στόχο με τη Νέα Δημοκρατία σηματοδότησε το 9ο Συνέδριο του κόμματος".


Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Ολοταχώς δεξιά"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "ολο και δεξιότερα στρίβει το τιμόνι της Ν.Δ. ο Αντ. Σαμαράς, ενώ ταυτόχρονα επιχειρεί απελπισμένο άλμα στο... 2021, ελπίζοντας ότι θα ξεπεράσει τις αποτυχίες της πολιτικής του. Ο πρωθυπουργός, από το βήμα του συνεδρίου της Ν.Δ., με συνεχείς αναφορές στη σημαία και την πατρίδα, προσπάθησε να βγει από το τέλμα της ζοφερής πραγματικότητας, την οποία έχει προκαλέσει η συνταγή που ακολουθεί, λίγες μόλις ώρες πριν από τη νέα «ανάκριση» της κυβέρνησής του από τους ελεγκτές της τρόικας".


Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: "Προσκλητήριο Σαμαρά για έξοδο από την κρίση"
Η εφημερίδα γράφει ότι "το 9ο Συνέδριο της ΝΔ ανέδειξε όλες τις δυσκολίες του Αντώνη Σαμαρά να συμβιβάσει την ανάγκη συνύπαρξης με το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, να ικανοποιήσει τα οξυμένα πάθη της κομματικής βάσης του απέναντι στους «πράσινους» και σε όσους έφεραν τα Μνημόνια και συγχρόνως να ανοίξει την παράταξή του ώστε να διευρύνει και την εκλογική βάση της εν όψει δύσκολων εκλογικών αναμετρήσεων".


ΤΑ ΝΕΑ: "ΦΠΑ. Ποιοι και πώς μας κλέβουν"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την άγνοια των καναταλωτών για το ύψος τους ΦΠΑ, με τον οποίο βαρύνονται υπηρεσίες και προϊόντα, εκμεταλλεύονται συχνά επιτήδειοι επαγγελματίες για να αισχροκερδούν. Αποφεύγουν να εκδίδουν αποδείξεις ή, όταν τελικά τις κόβουν ύστερα από παζάρι, βάζουν καπέλο στην τελική τιμή ενώ υποτίθεται ότι κάνουν έκπτωση!".


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Πατάνε γκάζι για υδρογονάνθρακες"

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Νέος κώδικας εισοδήματος με ανατροπές σε όλα τα πεδία"
Η εφημερίδα τονίζει ότι "τέλος στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για ορισμένους φορολογουμένους, κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου επί των ακινήτων, αλλαγή της κλίμακας παρακράτησης, πληρωμή του Εκτακτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων (ΕΕΤΑ) του 2013 σε τέσσερις δόσεις, αντί πέντε που ισχύουν σήμερα, αλλά και δημιουργία ηλεκτρονικών φακέλων για όλους τους φορολογουμένους, φέρνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου