Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Επισκόπηση Ημερήσιου Τύπου 15-7-13

Τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων είναι η διαθεσιμότητα, οι συντάξεις και το πολυνομοσχέδιο.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: " Τρέχει να... σωθεί ο Γρηγοράκος"
Η εφημερίδα γράφει ότι " ταραχή προκάλεσε η χθεσινή αποκάλυψη της "κυριακάτικης δημοκρατίας" ότι ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών -και στενός συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου- Λεωνίδας Γρηγοράκος τοποθέτησε σαν δεξί του χέρι στο υπουργείο γυναίκα- γνωστό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ-, η οποία είχε εμπλακεί προ έτους σε υπόθεση διαφθοράς και απάτης στο Δήμο Αθηναίων!".


ΕΘΝΟΣ: "Η λίστα Νο2 για τη διαθεσιμότητα"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι " δεύτερο κύμα εργαζομένων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα έρχεται στο Δημόσιο τον Σεπτέμβριο. Λεπτομερείς προτάσεις για την επιτάχυνση των διαδικασιών που θα οδηγήσουν στην αξιολόγηση δομών και προσωπικού εξετάστηκαν την Παρασκευή, σε συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη με αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες".



ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "CIA & Εβραίοι πίσω απο... τα "Ιουλιανά"
Σύμφωνα με την εφημερίδα " ο ιστορικός μελετητής του θέματος των αγνοουμένων της Κύπρου, Πέτρος Κασιμάτης μιλά στην "Ε.Ω." για τους αιχμάλωτους -των.. 13 "περιστεριών" όπως τους αποκαλεί σε βιβλίο του- που η Τουρκία κρατά ακόμα παράνομα, σε μια υπόθεση που "συσκοτίζεται" συνεχώς".


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Θυσιάζονται όλοι πλην ενστόλων"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στον... Μινώταυρο της τρόικας οι 2.200 σχολικοί φύλακες. Πορεία απόλυσης και για τις 9.000 καθαρίστριες σχολείων. Συλλαλητήριο και ολονυχτία διαμαρτυρίας απόψε στο Σύνταγμα".


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Σύνταξη στα 50 έως 55 για 450.000 γονείς"
Η εφημερίδα γράφει ότι "οι προϋποθέσεις για τη συνταξιοδότηση με ανήλικο παιδί δεν ισχύουν όμως μόνο για τις ασφαλισμένες μέχρι το 1992, αλλά ειδικά στο Δημόσιο και τα ταμεία ΔΕΚΟ και τραπεζών έχουν εφαρμογή και σε γυναίκες που προσλήφθηκαν μεν μετά το 1993, αλλά είχαν κάπο9ιο διάστημα και πάντως την πρώτη τους ασφάλιση μέχρι τις 31/12/1992".


ΕΣΤΙΑ: "Εκσυγχρονισμός με σφραγίδες! Ετσι λειτουργεί η ηλεκτρονική συνταγογράφησις"
Η εφημερίδα τονίζει ότι " επί χρόνια γράφουμε ότι στην Ελλάδα αντί να αξιοποιούμε την ηλεκτρονική τεχνολογία για να πατάξουμε την γραφειοκρατία, έχουμε δημιουργήσει κάτι χειρότερο. Ενα συνδυασμό χειρογράφου και ηλεκτρονικής γραφειοκρατίας. Χρησιμοποιούμε τις δυνατότητες της ηλεκτρονικής τεχνολογίας, αλλά παράλληλα διατηρούμε τις "σφραγίδες", που είναι το σήμα κατατεθέν της γραφειοκρατίας".


Η ΑΥΓΗ: "Μεγάλο βήμα για τη δημοκρατία και την κοινωνία"
Σύμφωνα με την εφημερίδα " ιστορικός σταθμός για την Αριστερά είναι το Ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που έκανε ένα αποφασιστικό βήμα για τη μετατροπή του σε ενιαίο, μαζικό, δημοκρατικό, πολυτασικό κόμμα, το οποίο θα διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στην ανατροπή του Μνημονίου και της σκληρής λιτότητας που πληγώνουν βαθιά τη χώρα και τους εργαζόμενους".


Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Καύσωνας για το πολυνομοσχέδιο"
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι " τον σκόπελο του πολυνομοσχεδίου, το οποίο έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, με τον πρωθυπουργό προσωπικά να στέλνει μήνυμα στους βουλευτές προσπαθώντας να κάμψει τις όποιες αμφιβολίες τους. Για την κυβέρνηση η μάχη της Βουλής αποτελεί σκληρή δοκιμασία, καθώς στις κοινοβουλευτικές ομάδες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επικρατεί αναβρασμός".


Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Στη λαιμητόμο χωρίς νόμο!"
Η εφημερίδα γράφει ότι " τηλεφωνικά ενημερώνονταν όλο το Σαββατοκύριακο οι εκπαιδευτικοί που απομακρύνονται από τη θέση τους, με το υπουργείο Παιδείας να αναρτά τις λίστες των 2.500 υπό απόλυση εκπαιδευτικών, πριν καν το νομοσχέδιο τεθεί προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο".


Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: " Δίπολο καταστροφής- Πλήρης απαξίωση της πολιτικής"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι " είναι διάχυτη η αίσθηση στην κοινωνία αλλά και στον δημοσιογραφικό κόσμο ότι έχουν γραφτεί σχεδόν τα πάντα σε ό,τι αφορά τις συνέπειες του Μνημονίου, της καταστροφικής πολιτικής που ακολουθείται. Συνέχεια αποτελεί και το πολυνομοσχέδιο που συζητιέται αυτές τις μέρες στη Βουλή και του οποίου η ψήφιση αποτελεί προϋπόθεση ώστε να πάρουμε την επόμενη δόση του δανείου".


ΤΑ ΝΕΑ: " Καύσωνας 72 ωρών - Οι απολύσεις ανεβάζουν το θερμόμετρο"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι " σε συνθήκες πολιτικού καύσωνα βρίσκεται από σήμερα και για 72 ώρες η κυβέρνηση, καθώς έχει να αντιμετωπίσει τις οξύτατες αντιδράσεις των συνδικάτων και των επαγγελματικών ομάδων που θίγονται από τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου".


Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: " Τετραπλή ελεγκτική παγίδα στη φορολογία εισοδήματος"
Η εφημερίδα τονίζει ότι " τέσσερις διαφορετικούς τρόπους για να προσδιορίζει η εφορία τους φόρους που καλούνται να πληρώσουν φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις προβλέπει το νέο σχέδιο νόμου για τον Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου