Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Για αυτά ζούνε στο λιμάνι…

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για την Ολυμπιακή... Νιρβάνα-ευτυχία των τελευταίων ημερών, την σπουδαιότητα του ερχομού του Σαβιόλα, που δεν είναι μια απλή μεταγραφή βιτρίνας, το "τούρμπο" που ακούει στο όνομα Κάμπελ αλλά και την τρομερή αποτελεσματικότητα της διοίκησης-Ισά.

Ο Γιώργος Μαλτέζος (γνωστός και ως "Γκρόμπε" λόγω λατρείας στον Γκρόμπελαρ) είναι ένας φανατικός Ολυμπιακός, που κατέχει ένα άπιαστο ρεκόρ: Δεν έχει χάσει άφιξη μεγάλου αστέρα στο λιμάνι! Ήταν πάντα εκεί και περίμενε, απλά για να δει… Να εμφανιστεί μπροστά του, το μεγάλο αστέρι!

 
Αυτή είναι η ευτυχία του Γιώργου, που –ως κλασικός Ολυμπιακός- μόλις καλωσορίσει τον καινούργιο, αυτομάτως περιμένει τον επόμενο! Έτσι είναι όλοι. Και έτσι το ζουν και αυτό το καλοκαίρι! Με την δική τους αγωνία! Δώστους μεταγραφή και πάρτους την ψυχή. Τρέλανέ τους με μια ανακοίνωση, με ένα βιντεάκι, με μια φωτογραφία νέου προσώπου! Πάντα έτσι ήταν στο λιμάνι και πάντα έτσι θα είναι…


Ο Χαβιέρ Σαβιόλα φόρεσε την ερυθρόλευκη γύρισε την πλάτη, έδειξε το «9» στους Ολυμπιακούς και αυτοί… τρελάθηκαν! Και πριν φύγει το χαμόγελο για αυτόν, είδαν ένα δίμετρο τερματοφύλακα. Και κοιμήθηκαν σαν… πουλάκια και ξύπνησαν με τον Μετζανί να κρατάει την φανέλα. Κι ενώ έβλεπαν βίντεο του Γαλλοαλγερινού, ξαφνικά διάβασαν για τον Κάμπελ!

Μια βραδιά (της Τετάρτης) κι ένα απόγευμα (Πέμπτης) βγαλμένα από τα παλιά. Τα πολύ… παλιά! Τότε που ο κόσμος των Πειραιωτών περίμενε δυο μερόνυχτα να μάθει ότι ο Λάγιος Ντέταρι θα μπει τελικά στο αεροπλάνο και θα προσγειωθεί στο Ελληνικό. Τότε που έρχονταν τα «μίνγκ». Σαν εκείνα τα βράδια, που ο Λούβαρης έδινε το δικό του διαπραγματευτικό ρεσιτάλ σε Ισπανία και Πορτογαλία και αγόραζε Ζάχοβιτς- Τζιοβάνι. Τέτοιο βράδυ ήταν αυτό. Τετάρτη προς Πέμπτη και οι Ολυμπιακοί δεν ήθελαν να κοιμηθούν! Γιατί περίμεναν. Διάβαζαν για τον Σαβιόλα, ανέμεναν και άλλους ποδοσφαιριστές. Είχαν μια δική τους… Νιρβάνα! Μια ποδοσφαιρική ευτυχία, που είχαν ξεχάσει πως είναι! Ο μικρόσωμος Αργεντίνος έκανε τους Ολυμπιακούς να αισθάνονται γίγαντες και να ονειρεύονται όμορφα ευρωπαϊκά βράδια.

 
Για να βάλουμε κάτω και την απλή ποδοσφαιρική λογική, η μεταγραφή του Σαβιόλα, δεν είναι μόνο για… φανέλες και διαρκείας! Φυσικά και θα εκτοξεύσει την εμπορικότητα των νταμπλούχων, αλλά όταν ένας ποδοσφαιριστής στα 32 χρόνια του, βάζει στοίχημα να… ανηφορίσει και πάλι στα υψηλά επίπεδα απόδοσης, δεν μπορείς παρά να τον σεβαστείς. Ξέχασα βέβαια, είμαστε στην Ελλάδα! Την χώρα που ο 32χρονος αθλητής είναι «γέρος» και πρέπει να πάει να ζητήσει και… εφάπαξ. Τέλος πάντων, αρνούμαι να μπω στην συγκεκριμένη συζήτηση και συνεχίζω.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατακρίθηκε από τους Ολυμπιακούς. Αντιμετωπίστηκε σκληρά και από τον Τύπο για κάποιες επιλογές του. Και αυτό το καλοκαίρι χαρακτηρίστηκε κομβικό για την διάθεση της διοίκησης των Πειραιωτών. Οι "ερυθρόλευκοι" εξασφάλισαν αρχικά ό,τι καλύτερο από την ελληνική αγορά και στην συνέχεια "άπλωσαν δίχτυα" στην Ευρώπη. Οι θέσεις που είχε και ανάγκη ο Ολυμπιακός δεν ήταν και λίγες. Όμως η μεθοδικότητα και η σωστή …πολιτική, φέρνουν πάντα αποτελέσματα. Σε ένα παλαιότερο σχόλιο είχα αναφέρει απλά "δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο". Πολλοί δεν πίστεψαν. Μετά την απόλυση Κοβάσεβιτς, πάλι αναλύθηκαν τα δεδομένα! Και ο χρόνος δικαιώνει όλους αυτούς που ξέρουν , όλους αυτούς που γνωρίζουν πως φτιάχνεται μια καλή ομάδα.

  
Ακόμη και οι… αποτυχίες του Μίτσελ σε κάποιες περιπτώσεις παικτών, καλό έκαναν στον Ολυμπιακό. Η κατάσταση πιέστηκε και η διοίκηση ενήργησε (μέσω Ισά) με τρομερή αποτελεσματικότητα. Όταν αποκτήθηκε ο Βάις, είχαμε πει διάφορα. Ο Σαβιόλα, αλλάζει την ταχύτητα του Ολυμπιακού όμως, όχι μόνο μέσα στο γήπεδο. Ο σεβασμός αυξάνεται, αλλά το ξαναλέω δεν είναι μεταγραφή βιτρίνας! Ούτε βέβαια είμαστε μάγοι για να προβλέψουμε, τι θα κάνει στο γήπεδο ο Αργεντίνος. Όμως του δίνεται η ευκαιρία ξανά να «πετάξει». Να δείξει το μεγάλο ταλέντο του και να αποδώσει βάσει των ικανοτήτων του. Δεν πρέπει να γραφτούν περισσότερα. Είναι υποτιμητικό για ένα τέτοιο βιογραφικό, όπως αυτό του Σαβιόλα να καθίσουμε και να πούμε περισσότερα. Ειδικά για το αν μπορεί να παίξει στην Ελλάδα! Το γήπεδο θα «μιλήσει» και μόνο αυτό…

  
Όσο για τον Ολυμπιακό; Συνέχισε. "Ξαναχτύπησε" και ο Κάμπελ εκτοξεύει την επίθεση. Μπορεί μαζί με τον Βάις να δημιουργήσουν ένα πυραυλοκίνητο ντουέτο που θα ρημάξει όσους τους υποτιμήσουν και σίγουρα, όσους δεν είναι σε θέση να τους προλάβουν. Παίκτης δουλεμένος με τον Βενγκέρ και κακός δεν έχει υπάρξει και δεν θα υπάρξει ποτέ! Κάποιοι ψάχνουν να… κατακρίνουν και «τα βάζουν» με τους δανεισμούς. Να με συμπαθάτε, αλλά αν πιστεύετε ότι ένας ποδοσφαιριστής για παράδειγμα όπως ο Κάμπελ, θα ερχόταν μεταγραφή στην Ελλάδα, ε τότε, μάλλον νομίζετε ότι έχουν την Πρέμιερ Λίγκ και δεν το ξέρουμε. Η κάθε ομάδα ακολουθεί την δική της οικονομική πολιτική. Στον Πειραιά τα έβαλαν κάτω και έχουν διάθεση να δώσουν κάποια λεφτά για να πάρουν ό,τι καλύτερο μπορεί να περάσει τα σύνορα(Μην το ξεχνάμε ποτέ αυτό το τελευταίο, γιατί πρέπει να θέλει και ο άλλος να παίξει στην Ελλάδα)!

Ο Κάμπελ είναι …τούρμπο, ο Μετζανί καλείται να βοηθήσει. Περιμένω να δω ποιο θα είναι το αμυντικό χαφ, ώστε να ξέρουμε και πως θα στηθεί ο καινούργιος Ολυμπιακός. Και βέβαια, μεγάλο ρόλο θα παίξουν και οι αποχωρήσεις. Όλα παίζονται…

πηγή: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου