Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Το πρωινό γεύμα κάνει καλό στην καρδιά

Διατροφική προστασία

Οι άνθρωποι θα πρέπει να τρώνε πάντα πρωινό για την υγεία της καρδιάς τους αποφαίνονται αμερικανοί ερευνητές που μελέτησαν 27.000 άνδρες και διαπίστωσαν ότι η παράλειψη του πρώτου γεύματος της ημέρας θέτει τον οργανισμό σε κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων.

Όπως αναφέρεται στο επιστημονικό έντυπο Circulation, οι ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ εξηγούν ότι η παράλειψη του πρωινού επιβαρύνει τον οργανισμό.


Οι επιστήμονες μελέτησαν τους άνδρες 45-82 ετών για 16 χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων καταγράφηκαν περισσότερα από 1.500 εμφράγματα ή άλλες καταστάσεις που συντέλεσαν σε μοιραία καρδιακή ανεπάρκεια.

Τα άτομα που παρέλειπαν να φάνε πρωινό είχαν 27% περισσότερες πιθανότητες να έχουν καρδιακά προβλήματα, συγκριτικά με εκείνους που κάθε πρωί απολάμβαναν ένα ισορροπημένο γεύμα. Μάλιστα, τα αποτελέσματα της μελέτης δεν αλλοιώθηκαν από την συνεκτίμηση παραγόντων όπως το κάπνισμα και η γυμναστική.

«Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε όλοι είναι ότι πρέπει απαραιτήτως να τρώμε κάτι κάθε πρωί, τουλάχιστον εντός μιας ώρας από την αφύπνισή μας. Η μελέτη αποδεικνύει ότι ακόμη και το κάτι είναι προτιμότερο από το τίποτα, αν και ο στόχος μας είναι ένα ισορροπημένο πρωινό γεύμα», εξηγεί η Δρ Λέα Καχιλ, επικεφαλής της ερευνητής ομάδας.
health.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου