Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Citi: Βελτιώνει οριακά τις προβλέψεις για Ελλάδα

Η ύφεση στην Ελλάδα θα διαμορφωθεί στο 5%, αντί για προηγούμενη πρόβλεψη 5,5%, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Citi. Αναπόφευκτη μια νέα αναδιάρθρωση χρέους. Παραμένουν υψηλές οι πιθανότητες εξόδου από ευρώ. 

Οριακά μικρότερη θα είναι η ύφεση στην Ελλάδα το 2013 σύμφωνα με την Citi, λόγω περιορισμού της πτώσης στην εγχώρια ζήτηση.

Ειδικότερα, ο διεθνής οίκος αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη του για το ΑΕΠ της Ελλάδας φέτος, εκτιμώντας ότι θα συρρικνωθεί κατά 5%, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για ύφεση 5,5% .

Η Citi σημειώνει ότι "τα πρόσφατα κέρδη στην εμπιστοσύνη, τα καλύτερα στοιχεία για τα αποθέματα και η άνοδος στις εισαγωγές καταδεικνύουν ότι η πτώση στην εγχώρια ζήτηση αρχίζει να περιορίζεται".


Ωστόσο, η Citi προειδοποιεί πως η πρόσφατη πολιτική κρίση και οι δύσκολες διαπραγματεύσεις με την τρόικα έχουν πυροδοτήσει εκ νέου τα πολιτικά ρίσκα.

Το πρόγραμμα διάσωσης είναι πιθανότατα και πάλι εκτός τροχιάς λόγω της υστέρησης στα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις, τονίζει.

Παράλληλα, εκτιμά ότι οι συζητήσεις για μια αναδιάρθρωση των δανείων του επίσημου τομέα έχουν καθυστερήσει λόγω των γερμανικών εκλογών και θεωρεί αναπόφευκτη μια μεγάλη ανακούφιση χρέους, προσθέτοντας ότι οι κίνδυνοι για έξοδο από το ευρώ παραμένουν σχετικά υψηλοί.

πηγή: euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου