Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013

"Αλλιως τα είχαμε σχεδιάσει..." στην Κομοτηνή

Ο Ομιλος Ενημέρωσης "Η Πατρίδα", σε συνεργασία με τις  Εκδόσεις ΙΑΝΟS  και το βιβλιοπωλείο "Δημοκρίτειο"  παρουσιάζουν στην Κομοτηνή, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, το βιβλίο του Κωνσταντίνου Τριανταφυλλάκη, "Αλλιώς τα είχαμε σχεδιάσει...."
Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Ο Δάσκαλος του Δημοτικού Τραγουδιού Χρόνης Αηδονίδης
Αναστάσιος Δημοσχάκης, πρώην Αρχηγός της ΕΛΑΣ
Ηλίας Κουσκουβέλης, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Ευρυπίδης Στυλιανίδης, Βουλευτής Ροδόπης, πρώην Υπουργός
Τη συζήτηση θα συντονίσει η κα Βούλα Ελευθεριάδου
 Aποσπάσματα  από το βιβλίο θα διαβάσει η  Καίτη Μακρή, από το Ερευνητικό Θέατρο Θράκης

Το Αλλιώς τα είχαμε σχεδιάσει... είναι μια μυθιστορηματική αφήγηση για τη σύγχρονη πραγματικότητα. Ο Ορέστης και η Μαριάννα, ξεκινούν το ταξίδι της ζωής με πολλά όνειρα και μεγαλεπίβολα σχέδια, από ένα μικρό χωριό στον Έβρο. τη δεκαετία του 1960. Το ταξίδι περνά από την Αθήνα, συνεχίζει στη Νέα Υόρκη, επιστρέφει στην Αθήνα και καταλήγει πάλι στον Έβρο.
Το βιβλίο δεν εξαντλείται στις ατομικές διαδρομές και στα αδιέξοδα των ηρώων του. Αντιθέτως, τα χρησιμοποιεί για να αποτυπώσει μια ευρύτερη κοινωνική πραγματικότητα. Περιγράφει μικρές και μεγάλες ιστορίες οικονομικής και πολιτικής διαπλοκής στην Ελλάδα και στον κόσμο. Οικονομικά, επιχειρηματικά, εκδοτικά, δικαστικά συμφέροντα συγκρούονται συνθλίβοντας ζωές και καταδικάζοντας υπάρξεις. Ανάμεσα στα μεγάλα γεγονότα ξεχωρίζει το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, η φούσκα της μεγάλης ευφορίας του ευρώ, η κατάρρευση της Lehman Brothers και η έλευση της πρώτης κρίσης.
Οι ήρωες αναζητούν μέσα από το προσωπικό τους δράμα μια διαδρομή πέρα από τα όρια της νίκης ή της ήττας. Μια διαδρομή, ανάμεσα στην τύχη και την ανάγκη, η οποία τους οδηγεί μακριά από τα παλιά όνειρα και τα αρχικά σχέδια… Στην πορεία αντιλαμβάνονται πως η ζωή δεν εξελίσσεται, όπως τη σχεδιάζεις.


Ο Κώστας Τριανταφυλλάκης γεννήθηκε στο Ασημένιο Έβρου. Τελείωσε το Γυμνάσιο Διδυμοτείχου. Το 1975 πήγε στην Αθήνα και σπούδασε στην Πάντειο. Το 1979 μετέβη στη Νέα Υόρκη για μεταπτυχιακές σπουδές στα οικονομικά και πολιτικές επιστήμες (Μaster) και Διεθνείς Σχέσεις (Διδακτορικό). Στην Ελλάδα επέστρεψε το 1990. Εργάζεται ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων σε θέματα marketing και επικοινωνίας. Το "Αλλιώς τα είχαμε σχεδιάσει" είναι το πρώτο του βιβλίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου