Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Από τον Άρη στη ... Ντόρτμουντ!

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος θεωρεί ότι η διαδικασία στο Κλεάνθης Βικελίδης ήταν περισσότερο τυπική και διαλέγει ... Ντόρτμουντ για την κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ

Τι να καθίσεις να αναλύσεις για την δοκιμασία του Ολυμπιακού στο «Βικελίδης»; Υπάρχουν πολλά να συζητήσουμε; Μπα... Η διαδικασία ήταν τυπικότατη, η διαφορά δυναμικότητας τεράστια και οι Πειραιώτες έκαναν τα εύκολα, ακόμη πιο εύκολα!

Ο Μίτσελ όπως πρέπει πάντα για κάθε προπονητή, έχει συγκρατήσει ορισμένα πραγματάκια να συζητήσει με τους ποδοσφαιριστές του! Οι «ερυθρόλευκοι» ισοφάρισαν το ρεκόρ τους(εποχή ’72- ’74) με 29 εκτός έδρας αγώνες αήττητοι. Και συνεχίζουν...

Όταν παίζει ο πρώτος με τον τελευταίο, είναι λογικό να περιμένεις κάποια στιγμή η ζυγαριά να γείρει τόσο πολύ και τα «βαρίδια να πλακώσουν» τον αδύναμο. Αυτό συνέβη και έγινε και νωρίς. Ο Βλάντιμιρ Βάις βρήκε την ευκαιρία που ζητούσε. Θέση στην ενδεκάδα και απέναντί του μια ομάδα, από την οποία έχει την διπλή ταχύτητα. Παίκτης του Άρη να ακολουθήσει τον Σλοβάκο δεν υπάρχει και αποφασίζοντας να αντιδράσει διαφορετικά από κάποιες φάσεις εναντίον της Άντερλεχτ, ο παίκτης του Ολυμπιακού άφησε τόσο εύκολα την ... σφραγίδα του.



Πάσα – ξυραφιά με δεξί εξωτερικό, ο Τσόρι τη στιγμή που έπρεπε στην ώρα που έπρεπε, το τελείωμα που έπρεπε και 0-1. Το δεύτερο γκολ, το έκανε χωρίς βοήθεια ο Βάις. Η εικόνα του παιχνιδιού μπορεί να ήταν και προδιαγεγραμμένη από την αρχή. Δεν χάλασαν τις προβλέψεις οι νταμπλούχοι.

Άφησε το γκάζι


Μπήκαν σοβαροί και «ξέβγαλαν τη μπουγάδα». Ο Άρης ήταν αδύναμος και «λίγος» για να τους κοιτάξει στα μάτια. Το καλό για τους Θεσσαλονικείς ήταν, ότι πήγαν να βγάλουν κανά- δυο κόντρες ενώ ισορρόπησαν και την εικόνα μετά το ημίωρο. Μέχρι εκεί..

Το δεύτερο ημίχρονο, ήταν ακόμη πιο βαρετό. Ο Άρης έκανε την προσπάθειά του και θα πρέπει να υπάρξει ειδική μνεία για τους «κίτρινους» που με κάμποσες απουσίες, έτρεξαν, πάλεψαν, πάτησαν πολλές φορές στην περιοχή του Ρομπέρτο.

 Οι «ταχύτητες» των «ερυθρόλευκων» είχαν πέσει, ήταν ευδιάκριτο σε σχέση με το «γκάζι» που θα μπορούσε να δώσει ο Ολυμπιακός υπό άλλες συνθήκες. Όμως δεν ζορίστηκαν, περιορίστηκαν σε ένα παιχνίδι κατοχής και απλά κινήθηκαν περισσότερο, όταν μπήκε ο Ιμπαγάσα και βγήκαν κάποιες κάθετες πάσες, στην περιοχή του Άρη. Χωρίς Κάμπελ και Βάις στο χορτάρι, ο Ολυμπιακός πήγε από τον άξονα, όμως μη νομίζετε ότι ... ξεσάλωσε. Έκλεισε η υποχρέωση στην Θεσσαλονίκη και τώρα υπάρχει ο ΠΑΣ στο Καραϊσκάκη.


Η ώρα της κλήρωσης


Έφτασε η ώρα και για την κλήρωση στους «16» του Τσάμπιονς Λίγκ. Πολλοί δεν πίστευαν ότι η ομάδα του λιμανιού θα είναι στην διαδικασία, όμως ο Μίτσελ με τους παίκτες του το κατάφεραν. Από ‘δω και πέρα, είναι σε μεγαλύτερο ποσοστό θέμα τύχης, αλλά και... καραμπόλας, ανάλογα με το πότε θα βγει το μπαλάκι που θα γράφει «Ολυμπιακός». Όσο νωρίτερα τόσο περισσότεροι θα είναι και οι διαθέσιμοι αντίπαλοι και λιγότεροι οι περιορισμοί. Διαφορετικά, θα αυξηθούν οι πιθανότητες Γερμανών ακόμη και Άγγλων, θα μειωθούν οι Ισπανοί.

Ποτέ δεν μπορείς να είσαι βέβαιος για μια κλήρωση. Όμως έτσι όπως γίνεται στην Ελβετία, πάντα τα ποσοστά υπάρχουν και αυξομειώνονται, ανάλογα το ποιες είναι πρώτες, ποιες δεύτερες και σε ποια χώρα ανήκουν!Προβλέψεις καλοδεχούμενες, θεωρώ ότι του χρωστάει του Ολυμπιακού η ιστορία να ξαναβρεί μπροστά του την Ντόρτμουντ για κάποιους προπέρσινους λογαριασμούς! Για να δούμε...

ΥΓ. Μετά την κλήρωση τα λέμε αναλυτικά!

πηγή: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου