Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Γύρω- γύρω όλοι στη μέση ο... Μανωλάς

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για τον Ολυμπιακό που σέβεται όσους πάνε στο Καραϊσκάκη, το γκολ του Σαβιόλα που χόρτασε τον κόσμο και την Καλλονή που είναι πάντα φιλοξενούμενη.

Υπήρχε άνθρωπος να ποντάρει σε κάτι καλό για την Καλλονή μέσα στο Καραϊσκάκη; Όχι βέβαια,,, Ο Ρομπέρτο πέρασε ένα από τα πιο ξέγνοιαστα βράδια του με την φανέλα του Ολυμπιακού. Και δίχως να πιεστούν πάρα πολύ οι συμπαίκτες του, έκαναν την δουλίτσα τους, βάζοντας για άλλον έναν αγώνα κάμποσα γκολάκια (πάλι... ντόρτια).

Η ομάδα του Πειραιά μπήκε νικηφόρα και στο 2014, πέρασε στην αντίστροφη μέτρηση προς το 41ο πρωτάθλημα της ιστορίας της και στο βάθος ονειρεύεται δυο καλά 90λεπτα, απέναντι στην Γιουνάιτεντ.

Το πρώτο 45λεπτο ναι μεν ήταν σχετικά "φτωχό" από... ουσία, μιας και ουσία είναι το γκολ, όμως ο τρόπος με τον οποίο επιτεύχθηκε το μοναδικό τέρμα του 45λεπτου, έφτανε και περίσσευε για να "χορτάσει" κάποιος που αγαπάει το ποδόσφαιρο. Έτσι όπως τα ‘χει καταφέρει ο Ολυμπιακός άλλωστε, "πετώντας καπνό" στους υπόλοιπους, ένα τέρμα αναγκάζει τους πάντες να σταθούν σε αυτό και να το αναλύσουν. Ο τρόπος ανάπτυξης των νταμπλούχων στο γκολ του Σαβιόλα, ήταν απλά... παράδειγμα προς μίμηση.


Ο Κάμπελ βγήκε από δεξιά και την ίδια ώρα τον ντούμπλαρε σωστά στην πλευρά –όπως επιβάλλεται σε μια μεγάλη ομάδα- ο Σαλίνο. Αυτομάτως, ενώ τον κοσταρικανό τον περίμεναν δυο παίκτες, ο ένας υποχρεώθηκε να γείρει κορμί και ενδιαφέρον προς τον Βραζιλιάνο. Ο Κάμπελ πανέξυπνα, "έκοψε σα βούτυρο" την αντίπαλη άμυνα με μια κάθετη πάσα που είχε αποδέκτη τον Τσόρι. Ο Αργεντίνος με "μάτια στην πλάτη" δεν το σκέφτηκε, δεν το συζήτησε, γύρισε με τη μια στον συμπατριώτη του και εκεί ο Σαβιόλα, όχι απλά βρήκε στόχο, αλλά φρόντισε να το "φτιάξει" κιόλας. Σε δέκατα δευτερολέπτου, πρόλαβε και να σηκώσει τη μπάλα για να την βρει μετά, όπως γούσταρε με το δεξί.

Ο Σιδεράκης σε όλες τις άλλες φάσεις γλίτωσε, εκεί όμως δεν γινόταν. Η Καλλονή την ώρα που ο Ματζουράκης έβλεπε τους παίκτες του να παλεύουν να αλλάξουν καμιά πάσα και να μην  στήσουν τα ταμπούρι του πρώτου γύρου, εκείνη ακριβώς την στιγμή, βρέθηκε και να χάνει. Ε μετά, όταν είσαι πίσω με 1- 0 στο Καραϊσκάκη, κάπου τα χάνεις. Κινδυνεύεις να φας και δεύτερο και πρέπει σε μικρό διάστημα να ανασυνταχθείς, μπας και με λίγη τύχη-χρειάζεται και αυτή- καταφέρεις να απειλήσεις!

Και ενώ οι βασικότερες σκέψεις, είχαν να κάνουν με το αν ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματά του, πολύ γρήγορα η ομάδα πήγε στο 3- 0. Ο Κάμπελ αυτή την φορά εκμεταλλεύτηκε το οβερ λαπ του Σαλίνο, πάσαρε, με μια ο Βραζιλιάνος το γύρισμα και Τσόρι πανέμορφα το 2- 0. Και "καπάκι" κόρνερ από αριστερά, και... γύρω – γύρω όλοι, στη μέση όχι ο Μανώλης, αλλά ο Μανωλάς. Ο διεθνής στόπερ στόπαρε μάλιστα σαν κύριος εντός περιοχής και πέτυχε γκολ! Ε, ο Μασάντο απλά έβαλε το... κερασάκι.

Ένας Ολυμπιακός που κινήθηκε σε ήρεμες ταχύτητες, χωρίς πολλά – πολλά αυτή την φορά από τον Μίτσελ. Βέβαια η όρεξη δεν έλειψε, για παράδειγμα οι κούρσες του Σαλίνο, το πείσμα του Βάις να βάλει γκολ, η γενική εικόνα, φανέρωσαν μια ομάδα που δεν χαρίστηκε. Και έτσι έπρεπε. Για τον κόσμο και μόνο(δεν ήταν πολύς) που πήγε στο Καραϊσκάκη, είχαν υποχρέωση να κάνουν το σωστό. Τώρα υπάρχει ματς κυπέλλου και μετά ένας πιο δύσκολος αγώνας με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι!

Απαραίτητη σημείωση: Όλοι απαιτείται να σεβόμαστε την Καλλονή και να χειροκροτούμε αυτά τα παιδιά. Γιατί κάθε εβδομάδα τους... ξημερώνει και ένα άλλο γήπεδο. Παίζουν κάθε ματς φιλοξενούμενοι και παλεύουν να σωθούν δίχως να ‘χουν δώσει έστω ένα ματς μπροστά στον δικό τους κόσμο στη Μυτιλήνη!

πηγή: sport24.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου