Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

78 "παστέλια" και πάει λέγοντας

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για τον Ολυμπιακό που δεν λυπήθηκε τον ΟΦΗ, την τακτική του Μίτσελ που δεν άφησε τους Κρητικούς να βρουν ρυθμό και τον Μασάδο που ξέρει να τσουλήσει τη μπάλα.

Ο ΟΦΗ παίζει καλή μπάλα, ο ΟΦΗ έχει "πατήσει το γκάζι", ο ΟΦΗ καλοβλέπει τον τελικό του κυπέλλου, ο ΟΦΗ βγάζει έναν σωστό ποδοσφαιρικό ενθουσιασμό. Όμως για να... γλιτώσει από τον Ολυμπιακό, δεν είναι έτοιμος. Όσο πάθος και να ‘χαν οι παίκτες του Ζα Πίντο, οι νταμπλούχοι, δεν τους λυπήθηκαν.

Με το ροτέισον του Μίτσελ να ενεργοποιείται, με τον Ιμπαγάσα να μην χαμπαριάζει ούτε σε μαρκαρίσματα, ούτε σε κοντρίτσες και πάνω απ’ όλα τους Χολέμπας και Φουστέρ να γυρίζουν υγιέστατοι και με καλό ρυθμό. Δεν είναι εύκολο για έναν ποδοσφαιριστή, έπειτα από διάστημα σημαντικής απουσίας να μπαίνει και να τα κάνει όλα σωστά, οι δυο αυτοί ποδοσφαιριστές όμως, αφού στο πρώτο 20λεπτο είχαν ένα θεματάκι να συνηθίσουν, στην συνέχεια, εμφάνισαν τις γνωστές και καλασικές αρετές τους.


Η ομάδα του μεγάλου λιμανιού, στήθηκε με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην αφήσει τους Κρητικούς να βρουν ρυθμό και ταυτόχρονα, να κάνει τη ζημιά εκμεταλλευόμενη τα λάθη τους. Όταν είσαι ο Ολυμπιακός, των τόσο ποιοτικών ποδοσφαιριστών, οι ευκαιρίες θα σου δοθούν και θα μένει να τις αρπάξεις.

Ο Χοσέ Χολέμπας, απέδειξε πόσο λείπει από την ομάδα του, όσον αφορά στο σκέλος της επιθετικής υποστήριξης του χαφ μπροστά του. Ανασταλτικά λίγο πολύ- όλα τα μπακ, θα κάνουν το ίδιο (επαναλαμβάνω λίγο- πολύ). Δημιουργικά όμως, ο Χοσέ στην βραδιά του, είναι απίστευτος και ασύγκριτος...

Δεν ξέρω και δεν με ενδιαφέρει, τι πρόβλημα έχει ο Μίτσελ με τον Μασάδο. Είναι αναμφισβήτητα, δικαίωμα του κάθε προπονητή να προσαρμόζει τα σχέδιά του, ανάλογα με την φιλοσοφία του. Ο Πορτογάλος τον τελευταίο καιρό έχει παίξει σχετικά λίγο. Ένας παίκτης που ξέρει να τσουλήσει τη μπάλα, γνωρίζει τι να την κάνει, έχει τον τρόπο να συνδέσει την άμυνα με την επίθεση. Φυσικά και δεν μαρκάρει σαν τρελός, δεν πάει με τα... χίλια πάνω στον αντίπαλο, δεν είναι ο ανασταλτικός κολοσσός. Ο Μασάδο πάντως στο Γεντί Κουλέ, προφανώς (ίσως) έπαιξε για να έχει ανάσες ο Μανιάτης, ενόψει Γιουνάιτεντ. Και την ώρα που ο ΟΦΗ έδειχνε να ψάχνει μια σοβαρή απειλή στην εστία του Ρομπέρτο, ο Πορτογάλος εκμεταλλεύτηκε την έξυπνη φαλτσαριστή πάσα του Χολέμπας, έκανε την κούρσα, είχε αυτοπεποίθηση, δεν πάσαρε στον ολομόναχο Στσέποβιτς και έκανε το 0- 1, με γκολ που ‘χουμε πολύ καιρό να δούμε από παίκτη του Ολυμπιακού. Να πάρει κάποιος τόσο ψηλά τη μπάλα και να ...καθαρίσει.

Στο επόμενο τρίλεπτο, η μπουγάδα είχε "ξαβγαλθεί". Στην πλάτη της κρητικής άμυνας ο Στσέποβιτς μπήκε από δεξιά και ...εκτέλεσε. Ο Σέρβος που αναγκαστικά βρέθηκε στην 11αδα, μετά τον ατυχή τραυματισμό του Σαβιόλα. Προσθέτοντας κάτι, σε αυτό που έγραψα για τον Μασάδο, οφείλω να τονίσω ότι λειτούργησε εξαιρετικά και ο Σάμαρης στον έξτρα ρόλο να πιέζει περισσότερο τους αντιπάλους. Γιατί όταν παίζει με τον Μανιάτη, την δουλειά αυτή την αναλαμβάνει ο τελευταίος. Με τον Μασάδο όμως στην κουλούρα, ναι μεν ο Ανδρέας δεν είχε το άγχος να κουβαλήσει το τόπι, αλλά υποχρεώθηκε να πιεστεί ανασταλτικά, να προσέχει όλες τις διαγώνιες καλύψεις και να μην αφήσει ποτέ... οικόπεδο, μπροστά από τα δυο στόπερ. Τα πήγε πολύ καλά!

Ο Μίτσελ έδειξε ότι θα ξεκινήσει με Ολαϊτάν την Τρίτη. Η στατιστική αυτό δείχνει. Αλλιώς δεν υπήρχε λόγος να παίξει "φουνταριστός" ο Αργεντινός στο ξεκίνημα αυτού του παιχνιδιού. Οι Πειραιώτες είχαν κάνει την δουλειά τους, σε ένα δύσκολο γήπεδο και απέναντι σε έναν φορμαρισμένο αντίπαλο. Μια χαρά...

Τι απέμενε; Να γίνει η σωστή διαχείριση. Να φτάσει στο τέλος το ματσάκι και να μην υπάρχει άλλο βάσανο , πλην αυτού που δημιουργήθηκε με τον Σαβιόλα. Ο Χολέμπας ξαναχτύπησε, με σούπερ κούρσα από τα αριστερά και ...σερβίρισμα στον Στσέποβιτς για το τρίτο γκολ. Ο Μίτσελ έβγαλε Φουστέρ και Μανωλά που θα  τους χρειαστεί την Τρίτη, ο Ολυμπιακός "κατέβασε στροφές", αλλά και πάλι γκολάκι έβαλε, έστω κι αν προέκυψε από λάθος του τερματοφύλακα. Ο Στσέποβιτς ήταν εκεί και "πήρε τη μπουκιά από το στόμα" του Αβραάμ. Νέα τεσσάρα και πάνω απ’ όλα, θετικός βαθμός ετοιμότητας, ενόψει Τσάμπιονς Λίγκ. Αν και η Γιουνάιτεντ, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να παίξει όπως ο ΟΦΗ. Ή για να το πω κι αλλιώς, αν οι Άγγλοι δεχθούν ένα γκολ, δεν πρόκειται να τα παρατήσουν...

πηγή: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου