Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Χαμένος και γ-δαρμένος

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για τον Ολυμπιακό ο οποίος στην Τούμπα δεν έχασε μόνο αλλά "έφαγε και ξύλο". Το σχόλιό του για το τι θα γινόταν εάν ο Εντινγκά είχε δώσει "μπουκέτο" στον Ινσαουάλδε.
 
Τα πράγματα είναι πολύ απλά, δεν χρειάζεται ποιητικός πρόλογος, ούτε φρου- φρου κι αρώματα! Ο Ολυμπιακός έχασε και στην Τούμπα. Μετά από το ματς με τον Παναθηναϊκό, ηττήθηκε και από τον ΠΑΟΚ. Σε ένα ματς που έδειξε αρχικά να το ελέγχει, στο οποίο προηγήθηκε με γκολάρα, αλλά στην συνέχεια τα πάντα πήγαν στραβά και η ομάδα του Πειραιά έφυγε και αυτή την Κυριακή ηττημένη. Δεν υπήρχε προηγουμένως ένα ματς με την Γιουνάιτεντ, ώστε να δικαιολογήσει καταστάσεις, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πράγματα να συζητήσουν για το αν λειτούργησαν όπως έπρεπε στο χορτάρι, όμως δεν θα είναι μόνιμα οι «ένοχοι» για τα πάντα! Οφείλω λοιπόν να ξεκαθαρίσω από την αρχή, τα εξής: Ξέρετε καλά, ότι αποφεύγω πάσης φύσεως αναφορές σε διαιτητές και αποφάσεις.

Όμως στην Τούμπα, ο Ολυμπιακός δεν έχασε μόνο! «Έφαγε και ξύλο». Κανονικά. Οι παίκτες του άκουσαν μπινελίκια κι αν υποθέσουμε ότι αυτά υπάρχουν στο ποδόσφαιρο, σίγουρα δεν υπάρχει, το να τρώει «μπουκέτο» ένας ποδοσφαιριστής και ο αντίπαλος να δέχεται κίτρινη κάρτα! Ο Κάκος θα δεχθώ ότι δεν είδε την φάση (άλλωστε ο Ινσαουάλδε πριν ρίξει τη μπουνιά στον Ν'Ντιγκά, εξασφάλισε πως ο ρέφερι τίρβαζε αλλού), όμως βοηθοί και τέταρτος αμόλαγαν αητό... Έπρεπε να παίζει με δέκα ο ΠΑΟΚ. Τίποτα άλλο. Και το αναφέρω όχι για να αρχίσετε να τσακώνεστε από κάτω, απλά αν ήταν ανάποδα η φάση, θα είχε γίνει και έκτακτο δελτίο ειδήσεων στα κανάλια! Να τα λέμε όλα...


Κατά τα άλλα: Ο Ολυμπιακός «γδάρθηκε», «δάρθηκε», όμως παράλληλα, όσο πέρναγε η ώρα, έπαιζε όλο και χειρότερα στο γήπεδο. Ο κατήφορος απόδοσης, είχε να κάνει με την απουσία ταχύτητας, ρυθμού και συνεργασιών.

Είχε πολλή νευρικότητα το πρώτο ημίχρονο...

...και αυτό το καταλάβαινες από τις λεπτομέρειες. Ο Ολυμπιακός αρχικά ήταν πιο έτοιμος και το «δούλεψε» σωστά. Τσούλησαν τη μπάλα σωστά οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν πάθος, φρεσκάδα και κατάφεραν να προηγηθούν με την γκολάρα του Σάμαρη! Εκεί ποδοσφαιρικά και μόνο τα πάντα θα μπορούσαν να 'χουν τελειώσει. Η πλάστιγγα αρχίζει να γέρνει, αλλά οι ίδιοι οι νταμπλούχοι «την έκαναν». Η στραβοκλωτσιά του Μανωλά(μέσα στη μπάλα είναι αυτά) έφερε σε θέση βολής τον Αθανασιάδη και η ισοφάριση, διαφοροποίησε και την εικόνα. Ισοφαρίζοντας ο ΠΑΟΚ έκανε τον Ολυμπιακό να μειονεκτήσει. Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπιζαν μεγάλο φανατισμό από τους αντιπάλους τους, αλλά μέσα στο ποδόσφαιρο είναι αυτά και πρέπει πάντα να είσαι έτοιμος να κοντράρεις ακόμη και τον τσαμπουκά που θα βγάλει μια αντίπαλη έδρα. Δε νομίζω ότι ο Μίτσελ είχε παράπονο από το στυλ της ομάδας. Ο Ολυμπιακός συγκριτικά με το ματς εναντίον του Παναθηναϊκού, ήταν πολύ πιο ψυχωμένος και φρέσκος (έπαιξαν ρόλο και οι αλλαγές!) Ωστόσο, θα έπρεπε να λειτουργήσει περισσότερο πιεστικά όσο πέρναγε η ώρα. Α μην το ξεχάσω: Ξανά αναγκαστική αλλαγή, με τον Πέρεζ να μπαίνει και να δίνει ώθηση, άλλωστε από τα δικά του πόδια ξεκίνησε η φάση για το γκολ του Σάμαρη!

Όταν όμως έχει βγει ένα ημίχρονο και δείχνεις ότι μπορείς να κάνεις την ζημιά, το διπλό και να «καθαρίσεις» τα πάντα, πρέπει να αυξήσεις και την πίεση. Πολλοί λένε πως ο Ολυμπιακός δεν είναι καλά. Μάλιστα,,, Άλλοι θα πουν ότι είναι αφοσιωμένη η ομάδα 100% στην Γιουνάιτεντ. Ούτε αυτό το γνωρίζω. Δεν ξέρουμε καν τι θα αποφασίσει ο Μίτσελ στο Όλντ Τράφορντ. Υπάρχει και ο Πανθρακικός (μη γελάτε, πρέπει κάποια στιγμή αυτή η μαθηματική κατάκτηση να συμβεί).

Στον πρώτο γύρο οι «ερυθρόλευκοι»...

...κέρδισαν στην Λεωφόρο και έριξαν τέσσερα στον ΠΑΟΚ. Τώρα, ήρθαν αλλιώς τα πράγματα. Με τον τρόπο που κατέβηκε στην Τούμπα ο Ολυμπιακός, ήθελε να πιέσει. Το έκανε; Σχετικά. Αν παλεύεις ανασταλτικά να σταθείς και λέγεσαι Ολυμπιακός, υπάρχει θέμα μεγάλο. Δημιουργικά, λίγα πράγματα. Ο Βαλντέζ πήγαινε δεύτερος στην μπάλα, ο Μίτσελ όταν έχασε τον  Ιμπαγάσα, έμεινε από ο,τιδήποτε δημιουργικό στα χαφ και το βάρος έπεσε στον Πέρεζ. Να παίρνει μπάλα, να κατεβάζει, να δημιουργεί, να ντριμπάλρει, να κόβει διαγώνια, να, να, να... Και μετά μέσα ο Κάμπελ, που μέχρι να καταλάβει τι γινόταν και που κινείτο, ο αγώνας τελείωσε. Τι να κάνει και το παιδί αυτό, που σημειωτέον, προερχόταν και από ταξίδι με την Κόστα Ρίκα. Κάπου την πάτησε η ομάδα, από την άποψη ότι ο ΠΑΟΚ δεν έδειχνε τόσο ...γίγαντας για να σκοράρει.
 
Όμως την ώρα που το ματς άρχισε να «φωνάζει» ότι θα έρθει ισόπαλο, ο Τζαβέλας βρήκε τη μπάλα έξω από την περιοχή και με το δεξί διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα! Έχουν δίκιο οι Ολυμπιακοί να 'χουν παράπονα από όλους. Από την αντιμετώπιση που είχε η ομάδα τους, αλλά και από τον τρόπο που λειτούργησαν οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές της!

πηγή: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου