Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Στην Αγγλία με το σκήπτρο

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για τον "Βασιλιά" Ολυμπιακό που συνεχίζει να κάθεται στον θρόνο του και την ψυχολογική "ντόπα" ενόψει του αγώνα με την Γιουνάιτεντ.

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε και μαθηματικά το 41 πρωτάθλημα στην ιστορία του. Μετά τις περιπέτειές του με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, έβαλε το "βουλοκέρι" και στον φετινό τίτλο. Πανάξια και με τεράστια διαφορά απ’ όλους τους άλλους, οι Πειραιώτες συνέχισαν να κάθονται στον θρόνο και να ‘χουν το σκήπτρο στα χέρια!

Με αυτό το σκήπτρο θα εμφανιστούν στο Όλντ Τράφορντ, σε ένα παιχνίδι βέβαια, με τεράστιο δείκτη δυσκολίας. Σε ένα ματς όπου η ομάδα του Μίτσελ θα πρέπει να ολοκληρώσει το θαύμα της 25 του Φλεβάρη. Κόντρα στον Πανθρακικό, δεν μπορούμε να πούμε πως οι «ερυθρόλευκοι» γοήτευσαν. Πολύ σέντρα, πολύ «μπούρου- μπούρου» με τη μπάλα και λίγα ξεσπάσματα, ακόμη κι όταν ο αντίπαλος έμεινε (από νωρίς) με παίκτη λιγότερο. Τελικές φάσεις 23- 2, κόρνερ 13- 0 και κατοχή μπάλας 72%- 28%! Υπέρ της ομάδας του λιμανιού οι αριθμοί, αλλά η εικόνα δεν τους ακολουθούσε. Την δουλειά τους όμως την έκαναν.


Η άκαρπη και φλύαρη υπεροχή, πολλές φορές δεν φέρνει την ευτυχία. Ο Ολυμπιακός μετά από δυο ήττες, αν μη τι άλλο ήθελε έστω και μπροστά σε άδειες εξέδρες να παίξει καλά. Το έκανε κατά διαστήματα(όχι μεγάλα) και έβαλε και ένα όμορφο γκολ χάρη στην προβολή του Βαλντέζ. Πάντα παίζει ρόλο και ο αντίπαλος. Ο Πανθρακικός είναι σοβαρό σύνολο, είναι ομάδα με προσανατολισμό στο γήπεδο και δεν σε κουράζει. Απλά την «πάτησαν» κι αυτοί, μπήκαν πολύ δυνατά και έτσι έγινε η ζημιά στον Σαρακατσάνο, να αποβληθεί με τις δυο κίτρινες.

Όσον αφορά τώρα τις αλλαγές του Μίτσελ ενόψει Γιουνάιτεντ; Ο Ισπανός δεν άλλαξε τον τερματοφύλακα, αλλά οι τρεις από τους τέσσερις μπροστά στον Ρομπέρτο, λογικά δεν θα ξεκινήσουν στην Αγγλία. Αβραάμ- Παπάζογλου έδωσαν ανάσες σε Μανωλά- Μαρκάνο(είναι καλά), ο Μιγκέλ Τόρες μπήκε δεξί μπακ αντί του Σαλίνο, ενώ ο Χολέμπας άρχισε στο Καραϊσκάκη, θα αρχίσει και στο Ολντ Τράφορντ. Κάμπελ και Πέρεζ το ίδιο, ενώ και ο Μανιάτης θα παίξει. Δίπλα του ήταν ο Σάμαρης, αλλά την Τετάρτη μάλλον θα επανέλθει ο Εντιγκά.

Ο Τσόρι με τον Βαλντέζ, ήταν αυτοί που ανέλαβαν να απειλήσουν τον Πανθρακικό. Ο Αργεντίνος αναμένεται να εμφανιστεί από την αρχή στην Αγγλία, για τον Παραγουανό αξίζει να το συζητήσουμε. Θα με ενδιέφερε και η άποψή σας(όσοι γουστάρετε ποδοσφαιρική κουβέντα και όχι εξυπνάδες και ειρωνείες για ομάδες και αθλητές καλυμμένοι από την ανωνυμία), με δεδομένα τα προβλήματα που έχει ο νταμπλούχος Ελλάδας στην θέση του επιθετικού! Ο Βαλντέζ είναι έμπειρος, δεν είναι γρήγορος και σίγουρα δεν είναι πιεστικός.

Αν του «κάτσει» θα το βάλει το γκολάκι, αλλά θα του… κάτσει; Και σε έναν παιχνίδι όπου –λογικά- η αντίπαλός σου θα μπει για να ανεβάσει γραμμές και να σε ζορίσει, θα πρέπει να κυνηγήσεις, να πρεσάρεις και να μπορείς να κρατήσεις και λίγο μπάλα. Ο Βαλντέζ μπήκε και με φόρα μετά την περιπέτεια στην Ασία, κάτι που του στοίχισε τραυματισμό και υποτροπή.

Το γκολ πάντως το έβαλε στον Πανθρακικό και σίγουρα του ανέβασε την ψυχολογία! Το δεύτερο μέρος κύλησε με πολύ… σέντρα και λίγες συνεργασίες. Όταν μπήκε ο Φουστέρ, έτρεξε περισσότερο η ομάδα(θα τον δούμε και την Τετάρτη;), αλλά από την στιγμή που ο Πανθρακικός δεν μπορούσε καν να κρατήσει μπάλα, η έκβαση του 90λεπτου ήταν καθορισμένη. Ο Ολυμπιακός πήρε το πρωτάθλημα, αλλά θα συζητήσουμε για την εικόνα του στον εντεύθεν των συνόρων χώρο, στο εγγύς μέλλον, όταν ολοκληρωθεί η πορεία και στο κύπελλο. Πλέον, άπαντες στρέφουν σκέψη και βλέμμα στο μεγάλο ραντεβού της Τετάρτης!

Άλλωστε, πολλές φορές κερδίζεις 2- 0 στον πρώτο αγώνα μια Γιουνάιτεντ και ετοιμάζεσαι να «δώσεις ρέστα» για να πάρεις ένα εισιτήριο προημιτελικών στο Τσάμπιονς Λίγκ; Όχι βέβαια… Άρα οι ελληνικές ιστορίες μπορούν να καθίσουν στην άκρη! Και όταν έρθει η ώρα θα εμφανιστεί ξανά και ο Ολυμπιακός…

πηγή: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου