Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Έξω συμφώνησαν, μέσα;

Καλή η συμφωνία με την τρόικα, αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να υπάρξει και μια συμφωνία στο εσωτερικό μέτωπο της κυβέρνησης. Γιατί είναι τουλάχιστον προβληματικό, να παρουσιάζεται μια εικόνα, όπως αυτή χθες στη Βουλή, όπου ο ένας υπουργός αδειάζει τον αναπληρωτή υπουργό του και τανάπαλιν.

Αλίμονο αν για κάθε θέμα που έρχεται στο κοινοβούλιο ή χρειάζεται να υπάρξει μια απόφαση,πρέπει να ακολουθήσουν διαπραγματεύσεις σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για να ξεπεραστεί το πρόβλημα, αφού οι υπουργοί δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους

Ακόμα χειρότερα δεν μπορεί ένας υπουργός να εκδηλώνει δημοσίως τη διαφωνία του, για ένα θέμα που χρειάστηκαν πολύμηνες διαπραγματεύσεις με την τρόικα για να κλείσει και ουσιαστικά να προαναγγέλλει την παραίτηση του αν δεν γίνει δεκτή η άποψη του. Κι αυτά δεν είναι μόνο συμπτώματα των τελευταίων ημερών,αλλά επαναλαμβάνονται συνεχώς εδώ και καιρό.


Είναι ή θα έπρεπε να είναι, κάτι παραπάνω από αυτονόητο, ότι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα επιβάλλει την ύπαρξη ενός αποφασισμένου ηγετικού επιτελείου, που η μοναδική του μέριμνα θα είναι το πως θα διασφαλίσει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για να βγει η χώρα από την κρίση. Οι προσωπικές στρατηγικές, το κλείσιμο του ματιού στην κομματική μας πελατεία δεν μπορούν να αποτελούν κριτήρια για τη δράση κανενός υπουργού ή στελέχους.

Αρκετά έχουμε πληρώσει ως τώρα τις παλινωδίες του παρελθόντος, τις ρουσφετολογικές πρακτικές και τις πολιτικές και ιδεολογικές αγκυλώσεις. Η κυβέρνηση πρέπει να αποκτήσει τη συνοχή και κυρίως την αποτελεσματικότητα  που επιβάλλουν οι συνθήκες που βρίσκεται η χώρα. Οι εσωτερικές έριδες, οι διαφωνίες,τα μικροκομματικά παιγνίδια δεν έχουν θέση στη σημερινή συγκυρία. Είναι υποχρέωση των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου να λύσουν αυτά τα προβλήματα το γρηγορότερο και να διασφαλίσουν την αποτελεσματική λειτουργία της κυβέρνησης τους.
ΤΟ ΒΗΜΑ 
πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου