Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Αναστάσιος Δημοσχάκης: "Στη Θράκη δίνουμε καθημερινά μια μάχη εθνικής επιβίωσης"


//  Γιατί ένας επίτιμος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αισθάνεται την ανάγκη να κατέλθει υποψήφιος; 
Η απάντηση είναι απλή και αυτονόητη. Γιατί ποτέ δεν αρνείται να προσφέρει στην πατρίδα, από όποια θέση κι αν του ζητηθεί. Επομένως, από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός της χώρας με κάλεσε να δώσω αυτήν τη μάχη, δεν είχα δικαίωμα να αρνηθώ. Επιπλέον, θεωρώ πως η πρόταση του πρωθυπουργού τιμά την ακριτική Θράκη, από την οποία κατάγομαι, αλλά και όλες τις γυναίκες και τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας. Και αυτούς που δίνουν καθημερινά τη μάχη αλλά και τους αποστράτους μας. Συστρατεύομαι, λοιπόν, και θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να έχει η Ελλάδα μια ισχυρή φωνή στην Ευρώπη.


//  Δεν φοβάστε μήπως βρεθείτε αντιμέτωπος με κομματικές και μικροπολιτικές επιθέσεις;
Αν ένας Αρχηγός φοβάται, κακώς έγινε Αρχηγός! Έχω τη συνείδησή μου ήσυχη. Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν πως όλα αυτά τα χρόνια πορεύτηκα με γνώμονα την αξιοκρατία. Όπως, επίσης, ξέρουν ότι ουδέποτε έκρυψα τις αρχές και τις ιδέες μου. Θα πορευτώ με τις ίδιες αρχές. Όσον αφορά τις μικροπολιτικές επιθέσεις, ελπίζω ότι η κρίση που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια μάς έκανε σοφότερους και θα μάθουμε, επιτέλους, να συζητάμε «ήρεμα και απλά» για τις λύσεις που συμφέρουν τη χώρα. Και, εν πάση περιπτώσει, δεν θα ασχοληθώ με μικρότητες!

//  Γιατί οι πολίτες να ψηφίσουν τον Αναστάσιο Δημοσχάκη;
Οι πολίτες δεν «πρέπει» να ψηφίζουν, αλλά να επιλέγουν! Ύστερα από μια πορεία 35 ετών στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, πιστεύω ότι διαθέτω την απαραίτητη εμπειρία και τις γνώσεις για να εκπροσωπήσω την Ελλάδα στο Ευρωκοινοβούλιο. Τα θέματα που χειρίστηκα, όπως αυτά της επίλυσης κρίσεων, της ασφάλειας, της παράνομης μετανάστευσης, της αντιμετώπισης της μάστιγας των ναρκωτικών, απασχολούν έντονα την Ευρώπη. Επίσης, ως ακρίτας, έχω αυξημένη ευαισθησία για τα εθνικά μας ζητήματα και στόχος μου είναι να τα φέρω στην πρώτη γραμμή.

//  Το θέμα της λαθρομετανάστευσης πώς νομίζετε ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί;
Η παράνομη μετανάστευση είναι μείζον ευρωπαϊκό ζήτημα και πρέπει να αντιμετωπιστεί συλλογικά από την ΕΕ. Κάποιοι θέλουν να ξεχνάνε ότι τα σύνορα της Ελλάδος είναι ευρωπαϊκά. Πρέπει να σοβαρευτούμε. Η πατρίδα μας δεν είναι ξέφραγο αμπέλι για να μπαίνει όποιος θέλει. Αυτό δεν γίνεται πουθενά. Ούτε και μπορούμε να φιλοξενήσουμε ή να νομιμοποιήσουμε χιλιάδες παράνομους μετανάστες, γιατί έτσι θα αλλοιωθεί ο πληθυσμός της χώρας μας. Έχουμε υποχρέωση να θέσουμε το θέμα της παράνομης μετανάστευσης ψηλά στην ευρωπαϊκή ατζέντα.

//  Σας ανησυχεί η επανεμφάνιση της τρομοκρατίας;
Όπως με ανησυχούσε πάντα! Έγιναν μεγάλα βήματα προόδου, αλλά το καρκίνωμα δεν το έχουμε ξεριζώσει πλήρως. Αποτελεί, όμως, πεποίθησή μου ότι τη μάχη με την τρομοκρατία θα την κερδίσει η Πολιτεία και η κοινωνία. Όχι οι τρομοκράτες. Ας αφήσουμε αυτούς που ξέρουν να κάνουν τη δουλειά τους και η κοινωνία, ώριμη πια ύστερα από τόσα θύματα, ας καταδικάσει κάθε τρομοκρατική ενέργεια αλλά και κάθε εκδήλωση βίας, από οπουδήποτε κι αν προέρχεται.

//  Όταν ανακοινώνατε την υποψηφιότητά σας, κάνατε μια αναφορά στα αγροτικά θέματα. Τι σχέση έχει ένας επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας με τα αγροτικά;
Κατ' αρχάς, είμαι παιδί αγροτικής οικογένειας, μεγαλωμένος κυριολεκτικά στα χωράφια! Ακόμα κι όταν φοιτούσα στη σχολή, τα καλοκαίρια δούλευα στα χωράφια μας, στον κάμπο του Έβρου. Πιστεύω ακράδαντα πως ο αγροτικός τομέας μπορεί να αποτελέσει «κλειδί» για τη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας μας. Θλίβομαι, ειλικρινώς, όταν βλέπω να εισάγουμε από γειτονικές χώρες αγροτικά προϊόντα τα οποία απλόχερα μπορεί να δώσει η ελληνική γη. Η αγροτική παραγωγή μπορεί να προσφέρει λύσεις στα σημερινά οικονομικά προβλήματα της χώρας μας. Αρκεί, με τη σωστή πολιτική, να αναδειχθούν τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα.

//  Έντονη διαμάχη έχει ξεσπάσει τελευταία με αφορμή δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τη μειονότητα στη Θράκη. Ποια είναι η θέση σας;

Εμάς τους Θρακιώτες μάς ενοχλεί όταν μερικοί «ανακαλύπτουν» τη Θράκη παραμονές κάθε εκλογικής αναμέτρησης και την ξεχνάνε την επομένη. Αυτό ως γενική παρατήρηση. Δεύτερον, εμείς οι Θρακιώτες ξέρουμε καλύτερα από τον καθένα ποια είναι αυτά τα προβλήματα, γιατί τα ζούμε. Είναι στην πόρτα μας, δεν είναι μακριά μας. Τρίτον, στη Θράκη υπάρχει μια μουσουλμανική μειονότητα, ευημερούσα μάλιστα, το καθεστώς της οποίας ρυθμίζεται από διεθνείς συνθήκες. Αυτές οι συνθήκες δεν αλλάζουν με μονομερείς ενέργειες. Και είναι επικίνδυνο όταν κάποιοι, στην αγωνία τους να μαζέψουν μερικές ψήφους, υιοθετούν ακραίες θέσεις. Θα μου επιτραπεί να κάνω έκκληση για μεγαλύτερη σύνεση. Στη Θράκη δίνουμε καθημερινά μια μάχη εθνικής επιβίωσης. Όποιοι δεν μπορούν να μας βοηθήσουν, τουλάχιστον ας μη μας δημιουργούν προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου