Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Από το «ηρωικό» ΟΧΙ στο ορθολογικό ΝΑΙ

του Νότη Παπαδόπουλου
Προφανώς φταίει η Παιδεία μας ή κι ο τρόπος με τον οποίο έχουμε μεγαλώσει  - δεν εξηγείται αλλιώς. Πως γίνεται  ξαφνικά να προβάλλεται ως εθνικό πρότυπο από μεγάλο μέρος του  ελληνικού πληθυσμού  το Κούγκι του καλόγερου Σαμουήλ, οι τριακόσιοι  του Λεωνίδα ή ο χορός του Ζαλόγγου;

Καλύτερα περήφανοι, δοξασμένοι και πάμφτωχοι με καταστροφή της ελληνικής οικονομίας και επιστροφή στη δραχμή  παρά να αποδεχτούμε τα μνημόνια λιτότητας του κ. Σόιμπλε, να υποστούμε δηλαδή κάποιες θυσίες ακόμη παραμένοντας μέσα στην Ευρωζώνη.

Μόνο που αντίστοιχα προγράμματα λιτότητας έχουν ακολουθήσει πριν από μας η ίδια η Γερμανία για  χρόνια (η περίφημη ατζέντα 2010 του Σρέντερ), η Ισπανία, η Ιταλία και φυσικά όλες οι χώρες που μπήκαν σε μνημόνιο   - η Πορτογαλία, η Ιρλανδία και η Κύπρος. Οι πρώτες δύο βρίσκονται ήδη στις αγορές και έχουν βγει στην ανάπτυξη ενώ η Κύπρος θα βγει το επόμενο εξάμηνο.


Μόνο εμείς απ' όλους τους λαούς, όμως, είμαστε έξυπνοι, περήφανοι και πολιτισμένοι και δεν μπορούμε να δεχτούμε εντολές από τους εταίρους. Μόνο η Ελλάδα έχει δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία και όλοι οι άλλοι Ευρωπαίοι που βρίσκονται πλέον  απέναντι δεν ζουν σε δημοκρατίες αλλά σε ελεγχόμενα αυταρχικά καθεστώτα !

Πώς άραγε έχει δημιουργηθεί αυτή η μαζική ψευδαίσθηση; Να είμαστε ένα από τα πλουσιότερα κράτη στον κόσμο χάρη - κυρίως- στις επιδοτήσεις και τα κοινοτικά κονδύλια των τελευταίων δεκαετιών και να αντιμετωπίζουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση σαν κλέφτες και απατεώνες που προσπαθούν να μας ταπεινώσουν και να μας συνθλίψουν την αξιοπρέπεια;

Να μας έχουν πιάσει με το αρνί στην πλάτη, με  60.000 συντάξεις  μαϊμού, με ταξιτζήδες που είχαν επίδομα τυφλού, και με τερματοφύλακες που έπαιρναν επίδομα αναπηρίας, με αγωνιστές της εθνικής αντίστασης που γεννήθηκαν μετά τον πόλεμο με το μεγαλύτερο ποσοστό φοροδιαφυγής στους ελεύθερους επαγγελματίες, με τον μεγαλύτερο  δημόσιο τομέα στην Ευρώπη με χιλιάδες κηφήνες, με προσλήψεις ημετέρων επί δεκαετίες και παρ' όλα αυτά να ζητάμε και τα ρέστα που θέλουν να βάλουμε σε τάξη το διαλυμένο ελληνικό κράτος της πλάκας .

Να μας έχουν δανείσει τα κράτη μέλη σχεδόν 200 δισεκατομμύρια ευρώ  ( 54,5 δισ. η Γερμανία, 41 δισ. η Γαλλία, 36 δισ. η Ιταλία, 24 δισ. η Ισπανία, 11,5 δισ.  η Ολλανδία, 5,5 δισ. η Αυστρία, 3,5 δισ. η Φινλανδία, μέχρι  Εσθονία μας έχει δανείσει 370 εκατομμύρια και η μικρότερη σε έκταση από την Άνδρο   Μάλτα με πληθυσμό 400.000 κατοίκων έφτασε να μας  δανείσει 180 εκατομμύρια ευρώ ! ) με επιτόκια πολύ χαμηλότερα από αυτά που δανείζονται οι περισσότερες από  τις ευρωπαϊκές χώρες στην ελεύθερη αγορά, κι' εμείς να κατηγορούμε τους δανειστές μας -τους  φορολογούμενους δηλαδή πολίτες  αυτών των κρατών - ότι είναι τοκογλύφοι, ανάλγητοι και υπηρέτες των τραπεζών!

Ας ελπίσουμε ότι η κυβέρνηση  ,η οποία  μετά το αυτοκτονικό κλείσιμο των τραπεζών, το ακατανόητο δημοψηφίσματα και το "ηρωικό"  ΟΧΙ που μεταμορφώθηκε σε ένα ορθολογικό ΝΑΙ , προσγειώθηκε πλέον στην πραγματικότητα κι είναι έτοιμη  να κλείσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα συμφωνία με τους δανειστές για να σώσει την ελληνική οικονομία από την ασφυξία και τον χρηματοδοτικό στραγγαλισμό και τις καταθέσεις των Ελλήνων από το κούρεμα.

Ας ελπίσουμε από την πλευρά τους οι Ευρωπαίοι, να αντιμετωπίσουν με επιείκεια την παλαβομάρα του δημοψηφίσματος  , και να δώσουν μία δεύτερη ευκαιρία στη κυβέρνηση Τσίπρα ξεφεύγοντας από τις λογιστικές συζητήσεις για αυξήσεις σε ποσοστά φορολογικών συντελεστών  και να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα της Ελλάδας : τη δραστική μείωση του δημόσιου τομέα, την προώθηση βαθιών μεταρρυθμίσεων παντού αλλά και την χάραξη ενός οδικού χάρτη ελάφρυνσης  του ελληνικού χρέους στη συνέχεια της δήλωσης του Νοεμβρίου 2012, που θα  γεννήσει  μία ελπίδα στην ελληνική κοινωνία η οποία τα 5 τελευταία χρόνια ζει μέσα στη μιζέρια , την ανεργία και της  περικοπές ακούγοντας μόνο ψεύτικες πολιτικές υποσχέσεις.

 www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου