Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Από το Σύ.ρι.ζα στο Διό.ρι.ζα

 
Ο Σύριζα, ήρθε στην εξουσία καταγγέλλοντας σε όλους τους τόνους και σε όλες τις δυνατές αποχρώσεις το παλιό κομματικό σύστημα για τις παθογένειες που κουβαλούσε. Ήταν αρκετοί όμως λίγοι μήνες, για να αποκαλυφθεί ότι το νέο που επαγγελλόταν ήταν πιο παλιό και από το παλιό. Εφοδος για την κατάληψη του κράτους με όλα τα μέσα, με όλες τις μεθόδους. Κομματικά στελέχη, πρώην βουλευτές συγγενείς, φίλοι σε μια επέλαση αναξιοκρατίας διορίζονται καθημερινά σε υπουργεία, δημόσιες υπηρεσίες, πολιτικά γραφεία.

Δεν είναι όμως μόνο η διάψευση των υποσχέσεων, η απίστευτη  αναντιστοιχία με την πραγματικότητα. Είναι και η πέρα από κάθε ηθική παράδοση της αριστεράς, προσπάθεια δικαιολόγησης της κομματικής κατάληψης του κράτους, εν ονόματι των... αγώνων και των θυσιών του παρελθόντος. Με αποκορύφωμα τη θρασύτατη παρέμβαση του γραμματέα της νεολαίας, με την οποία επαιρόταν για το διορισμό συγγενών και φίλης του εν ονόματι των υπηρεσιών που έχουν προσφέρει στο κόμμα και της αγωνιστικής παράδοσης της οικογένειας του!

Το περίφημο ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς που επικαλούνταν σε όλους τους τόνους τα στελέχη του Σύριζα πριν τις εκλογές, κατάφεραν σε ελάχιστο χρόνο να το κάνουν κυριολεκτικά κουρέλια. Χωρίς αιδώ, χωρίς προσχήματα, προκαλούν την κοινωνία και το δημόσιο αίσθημα, ξεπερνώντας και τις χειρότερες παραδόσεις προηγούμενων κυβερνήσεων.

Με εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους, με χιλιάδες νέους να καταφεύγουν στο εξωτερικό για να επιβιώσουν, γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους κάθε έννοια αξιοκρατίας, προκειμένου να βολέψουν τα δικά τους παιδιά και να αλώσουν τον κρατικό μηχανισμό.

Είναι πραγματικά απορίας άξιον, που δεν αντιλαμβάνεται κανείς στην ηγεσία του Σύριζα και της κυβέρνησης, ότι έχει περάσει ανεπιστρεπτί η εποχή που η κοινωνία ανεχόταν και βολευόταν με τέτοιου είδους αντιδημοκρατικές πρακτικές και μεθοδεύσεις. Και ότι πολύ γρήγορα θα διαπιστώσουν ότι ακόμα και οι πιο καλοπροαίρετοι, που πίστεψαν τις προσδοκίες που είχαν δημιουργήσει, θα τους γυρίσουν την πλάτη.

Γιατί πέρα από τα μνημόνια και τα μέτρα, αυτές οι προκλητικές συμπεριφορές βολέματος κάθε λογής ημετέρων, ούτε δικαιολογούνται, ούτε αντέχονται. Πολύ περισσότερο μάλιστα όταν γίνονται από μια κυβέρνηση εν ονόματι της αριστεράς και αυτών που θυσιάστηκαν για χάρη των ιδεών της...

ΤΟ ΒΗΜΑ

πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου