Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Επισκόπηση Ημερήσιου Τύπου 20-5-13

Τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων είναι το άγχος για τις συντάξεις, οι φορολογικές δηλώσεις,οι εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ και η επιστροφή του Πρωθυπουργού από τα ταξίδια του σε Κίνα και Αζερμπαϊτζαν.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΙΚΑ. Λείπει 1 δισ. Αγωνία για τις συντάξεις"
Η εφημερίδα γράφει "νέες μειώσεις στις συντάξεις δείχνει η συνεχής διεύρυνση της «μαύρης τρύπας» του ΙΚΑ, με το μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο της χώρας να έχει σπαταλήσει στους πρώτους τέσσερις μήνες της χρονιάς σχεδόν τη μισή από την κρατική επιχορήγηση για το σύνολο του 2013".

ΕΘΝΟΣ: "Ο λαβύρινθος των φορολογικών δηλώσεων"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "παγίδες πρόσθετων φόρων κρύβουν οι αλλαγές στη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων. Οι προθεσμίες για την υποβολή τους αρχίζουν, καθώς ανοίγει το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Οικονομικών. Ο κλειδάριθμος είναι απαραίτητος για τους 6.000.000 φορολογούμενους".



ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Αεροψεκασμοί & «ομιχλοπαγίδα» για την καταστροφή Ελλάδας - Κύπρου!"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "πολλές... μυστηριώδεις βιομηχανικές εγκαταστάσεις έχουν ξεφυτρώσει σαν τα μανιτάρια στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια! Οι «κακές φήμες» θέλουν αυτά τα παράξενα κτιριακά συγκροτήματα, που έχουν την εξωτερική όψη εργοστασίου, να είναι χημικές εγκαταστάσεις εκτόξευσης αερίων και σκόνης!".


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ποιες γυναίκες γλιτώνουν τη σύνταξη στα 67"
Η εφημερίδα γράφει ότι "παγίδα που οδηγεί για σύνταξη στα 67 400.000 γυναίκες ασφαλισμένες στο ΙΚΑ και σε Ταμεία ΔΕΚΟ και τραπεζών αποκαλύπτεται και στην πράξη πλέον από τη στρεβλή και άδικη εφαρμογή των διατάξεων του ασφαλιστικού νόμου!".


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Χρυσαυγίτες με πιστόλια και στη Βουλή!"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "με το πιστόλι του ήταν έτοιμος να μπει μέσα στο Κοινοβούλιο, την περασμένη εβδομάδα, βουλευτής της Χρυσής Αυγής, έγινε όμως αντιληπτός από αστυνομικό που τον εμπόδισε".


ΕΣΤΙΑ: "Τεράστιες προοπτικές διανοίγει η Κίνα"
Η εφημερίδα τονίζει ότι "ορόσημο για την ελληνική οικονομία μπορεί να αποτελέση το ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Κίνα. Τόσο σημαντικό, που τηρουμένων των αναλογιών θα μπορούσε να συγκριθή ακόμη και με την ένταξη της χώρας στην ΕΟΚ. Διότι διανοίγονται τεράστιες προοπτικές. Αν υλοποιηθούν οι συνεργασίες με τους Κινέζους σε όλους τους τομείς, μπορεί να αλλάξη ριζικά ο οικονομικός χάρτης της χώρας".


Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Οι παγίδες στη φορολογική δήλωση"
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι φορολογούμενοι κατά τη συμπλήρωση της φορολογικής τους δήλωσης, καθώς υπάρχουν δεκάδες παγίδες τόσο στους νέους κωδικούς όσο και στα τεκμήρια διαβίωσης. Η υποβολή της φορολογικής δήλωσης με ηλεκτρονικό τρόπο είναι υποχρεωτική για όλους τους φορολογουμένους πλην των συνταξιούχων, οι οποίοι μπορούν να την υποβάλουν και χειρόγραφα".


Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Τεστ αντοχής"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "αντιμέτωπος πάλι με τη σκληρή πραγματικότητα της Αθήνας ο πρωθυπουργός μετά τα ταξίδια του στην Κίνα και το Αζερμπαϊτζάν. Πρώτο αγκάθι, το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης μετά και τη φασιστική έκρηξη μέσα στο Κοινοβούλιο την Παρασκευή. Το νομοθέτημα, όπως όλα δείχνουν, παραπέμπεται στις καλένδες μέσω της κατάθεσής του στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή, καθώς οι συνεργάτες του Α. Σαμαρά προσπαθούν με εύσχημο τρόπο να ροκανίσουν τον χρόνο αδιαφορώντας για τις ενστάσεις Ρουπακιώτη".


Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: "Κόμμα εξουσίας φτιάχνει ο Τσίπρας"
Η εφημερίδα γράφει ότι "ο Αλέξης Τσίπρας άλλαξε τους όρους του παιχνιδιού στον ΣΥΡΙΖΑ και από τη θέση άμυνας στην οποία βρισκόταν, λόγω της κριτικής που ασκούσαν οι σκληρές, αριστερίστικες ομάδες για τα ανοίγματα προς το Κέντρο, πέρασε στην επίθεση θέτοντας ευθέως ζήτημα για τις Συνιστώσες, ζητώντας αυτοδιάλυση και ενσωμάτωσή τους στο ενιαίο κόμμα στο συνέδριο του Ιουλίου".


ΤΑ ΝΕΑ: "Το κινέζικο μαρτύριο του... Τσίπρα"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το μαρτύριο της σταγόνας επεφύλασσαν οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ στον Αλέξη Τσίπρα, τη στιγμή που ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επέστρεφε από το ταξίδι του σε Κίνα και Αζερμπαϊτζάν με τις αποσκευές γεμάτες σχέδια επενδύσεων. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε να ληφθεί απόφαση αυτοδιάλυσης των συνιστωσών από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος και υποχρεώθηκε σε τακτική αναδίπλωση, παραπέμποντας την εσωτερική σύγκρουση στο επικείμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ".


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Μνημόνιο στο δήμο για παλιά κρυφά χρέη"
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Δυναμική επιστροφή. «Μαγνήτης» οι τραπεζικές μετοχές για Ελληνες και ξένους επενδυτές"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τις μαζικές εντολές ξένων επενδυτών προσέλκυσαν οι ελληνικές τράπεζες οι οποίες μετέβαλαν εντελώς το κλίμα στο Χ.Α. Τα πιστωτικά ιδρύματα δείχνουν να αποτελούν πλέον το πιο δυνατό χαρτί του ελληνικού χρηματιστηρίου και οι επενδυτές που διείδαν νωρίς αυτήν την τάση ήδη αποκομίζουν σημαντικότατα κέρδη".


Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Με αυξήσεις κατά 20% οι αντικειμενικές τιμές"
Η εφημερίδα τονίζει ότι "αυξήσεις κατά μέσο όρο 20% στις τιμές των περισσοτέρων ακινήτων φέρνει, κατ΄εντολή της τρόικας, η επικείμενη αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, προκειμένου να μην υπάρξουν απώλειες στα δημόσια έσοδα από τις υπό εξέταση μειώσεις φόρων στις μεταβιβάσεις ακινήτων, στις γονικές παροχές, κληρονομιές και δωρεές, μέσω της αναμόρφωσης της φορολογίας κεφαλαίου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου