Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Γερμανική Welt: «Εξυγιαντής ο Σαμαράς - Φέρνει αισιοδοξία στην Αθήνα»

«Η κουρασμένη από τη λιτότητα Ευρώπη μένει έκπληκτη» γράφει το άρθρο της κυριακάτικης εφημερίδας

Η κουρασμένη από τη λιτότητα Ευρώπη μένει έκπληκτη με τις επιδόσεις του Αντώνη Σαμαρά, γράφει σε άρθρο γνώμης η κυριακάτικη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag.

Ο αρθρογράφος Φλόριαν Έντερ χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό «εξυγιαντή» της ελληνικής οικονομίας που εστιάζει την προσοχή του στις μεταρρυθμίσεις και φέρνει την «αισιοδοξία πίσω στην Αθήνα».


«Ειδικά ο έλληνας πρωθυπουργός δείχνει ότι μια χώρα μπορεί πράγματι να σταθεροποιηθεί στην πιο βαθιά κρίση και μάλιστα να κυβερνηθεί. Η κουρασμένη από τη λιτότητα Ευρώπη μένει έκπληκτη» γράφει στον υπότιτλο του άρθρου, το οποίο συνοδεύεται από σκίτσο του κ. Σαμαρά με φόντο την ελληνική σημαία.

«Ο άνθρωπος έχει κότσια» υπογραμμίζει ο Έντερ αναφερόμενος στο ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κίνα.

«Η αυτοπεποίθηση έχει σε κάθε περίπτωση επιστρέψει στην Αθήνα»

Χαρακτηρίζει, ωστόσο, υπερηφάνεια μέχρι σημείου απερισκεψίας την θέση του Έλληνα πρωθυπουργού ότι η χώρα θα επιστρέψει στις αγορές εντός του 2014.

Ο αρθρογράφος υποστηρίζει πάντως ότι από την στιγμή που η ανεργία εξακολουθεί να αυξάνεται, το τέλος της ύφεσης που ευαγγελίζεται ο κ. Σαμαράς είναι περισσότερο ελπίδα παρά πρόβλεψη.

Παραδέχεται, ωστόσο, ότι «κανείς δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει την πρόοδο που έχει σημειωθεί, εάν συγκρίνει τη σημερινή κατάσταση με το πολιτικό χάος πριν από έναν χρόνο -μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων».
πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου