Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Να αλλάξει ταχύτητα και η κυβέρνηση

Tόσο οι συμφωνίες που υπογράφηκαν στην Κίνα, όσο και τα τελευταία δημοσιονομικά στοιχεία για την εξέλιξη του προϋπολογισμού δείχνουν ότι κάτι έχει αρχίσει επιτέλους να αλλάζει και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό μέτωπο. Δέν άλλαξε βέβαια από τη μια στιγμή στην άλλη η ζωή των πολιτών, αλλά σίγουρα οι ενδείξεις είναι ενθαρρυντικές. Αν σκεφτούμε που βρισκόμαστε ένα χρόνο πριν με τη αβεβαιότητα να διαλύει την οικονομική και την πολιτική ζωή, τα βήματα που έχουν γίνει είναι σίγουρα σημαντικά. Ένα κλίμα σταθερότητας και γιατί όχι προσδοκιών για ένα καλύτερο αύριο έχει αρχίσει να διαμορφώνεται αργά αλλά σταθερά.

Πρόκειται για μια αναμφίβολα θετική εξέλιξη. Που οφείλουμε όμως, με πρώτη την κυβέρνηση, να την αξιοποιήσουμε στο έπακρο και να μην την αφήσουμε να πάει χαμένη.Το θετικό αυτό κλίμα πρέπει το ταχύτερο να μετουσιωθεί και σε πράξη. Να αρχίσει ο πολίτης, που συνθλίβεται από την κρίση,να ελπίζει τουλάχιστον σε ένα καλύτερο αύριο.Δεν δικαιολογούνται πλέον, καθυστερήσεις, παλινωδίες, γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και κυρίως μικροκομματικοί υπολογισμοί και προσωπικές στρατηγικές. Η κυβέρνηση συνολικά πρέπει να αλλάξει ταχύτητα. Οι υπουργοί οφείλουν να ανασκουμπωθούν και να μην αφήσουν καμιά ευκαιρία, καμιά δυνατότητα να πάει χαμένη. Αρκετά πληρώσαμε την αναποφασιστικότητα,την έλλειψη πρωτοβουλιών,την υποταγή στο περιβόητο πολιτικό κόστος. Είναι ώρα για δράση και όχι για μεμψιμοιρίες. Είναι ώρα για να προχωρήσει ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, το οποίο όλοι θεωρούν αναγκαίο, αλλά δεν μπορούν να συμφωνήσουν στην υλοποίηση του.

Ο πρωθυπουργός, αλλά και οι αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση, έχουν την ευθύνη και την υποχρέωση να κινητοποιήσουν όλες τις δυνάμεις, όλα τα στελέχη που μπορούν να υπηρετήσουν με επάρκεια αυτό το σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης. Να αφήσουν στην άκρη τις μοιρασιές σε κομματικούς καρεκλοκένταυρους και να επενδύσουν επιτέλους στους πιο άξιους, τους πιο έμπειρους, τους πιο αποφασισμένους. Γιατί σε τελευταία ανάλυση, η έξοδος από το τούνελ της κρίσης και η ανασυγκρότηση της χώρας,ταυτίζεται και με το δικό τους πολιτικό συμφέρον, για την ανασυγκρότηση και εξυγίανση του πολιτικού συστήματος.
 
πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου