Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Επισκόπηση Ημερήσιου Τύπου 10-7-13



Τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων είναι η εφορία, ο «ξαφνικός θάνατος» για καθηγητές και υπάλληλους δήμων και τα τεκταινόμενα στην κυβέρνηση.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Εφορία με... καλάσνικοφ"
Η εφημερίδα γράφει ότι "οι ράμπο θα ξετινάζουν κινητά και ακίνητα, κάρτες, λογαριασμούς, δόσεις δανείων, τιμαλφή (κοσμήματα, χρυσαφικά, ακριβά ρολόγια), έργα τέχνης. Όλο το μανιφέστο του Χάρη Θεοχάρη. Πως θα ελέγχονται πλέον τα ύποπτα για φοροδιαφυγή νοικοκυριά".


ΕΘΝΟΣ: "Ανατροπή για 10.000 εκπαιδευτικούς"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το υπουργείο Παιδείας ενημερώνει σήμερα τη συνδικαλιστική ηγεσία των εκπαιδευτικών για τις σαρωτικού χαρακτήρα αλλαγές που επέρχονται στο εργασιακό καθεστώς 10.000 καθηγητών. Τους 2.000 φτάνουν αυτοί που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα επειδή καταργούνται δεκάδες ειδικότητες".



ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Η Μέρκελ στις κάρτες Ιλλουμινάτι"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "μας ετοιμάζουν... "άρον-άρον" την Παγκόσμια Κυβέρνηση. Εννιαμελής παγκόσμια κυβέρνηση-ανώτατο δικαστήριο στις Κάρτες "ILLUMINATΙ" και η... Μέρκελ ανάμεσά τους".


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:"Πόρισμα-κόλαφος:"Ξηλώστε τον ΕΟΠΥΥ"
Η εφημερίδα γράφει ότι "παθογένειες που διέπουν το σύνολο του ΕΟΠΥΥ εντοπίζει έκθεση ελέγχου του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή. Οπως εκτιμάται, ο Οργανισμός λειτουργεί ανορθολογικά, με ανυπαρξία ελέγχου δαπανών και ποιότητας υπηρεσιών".


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Στο δρόμο της απόλυσης καθηγητές, υπάλληλοι δήμων"
Η εφημερίδα γράφει ότι "σαρωτικό κύμα στο δημόσιο φέρνει το πολυνομοσχέδιο. "Ξαφνικός θάνατος" για 46 ειδικότητες 2.472 διδασκόντων σε τεχνικά λύκεια από 22 Ιουλίου. Καταργούνται 3.500 θέσεις δημοτικών αστυνομικών και 2.000 σχολικών φυλάκων".


ΕΣΤΙΑ: "Διασύρεται η Αθήνα σε περίοδο τουρισμού"
Η εφημερίδα τονίζει ότι "όλοι προσβλέπουν εφέτος στην αύξηση του τουρισμού. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ο αριθμός των ξένων τουριστών που θα επισκεφθούν τη χώρα μας αναμένεται ότι θα ξεπεράση τα 17 εκατομμύρια. Να μην εκπέμπονται προς το εξωτερικό εικόνες που διασύρουν την χώρα και προκαλούν την αίσθηση ανασφάλειας ή και απλής ταλαιπωρίας στους υποψηφίους επισκέπτες της χώρας μας".


Η ΑΥΓΗ: "Εδωσαν ονόματα απολυμένων στην τρόικα"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε 12.500 ανθρωποθυσίες με ονοματεπώνυμο προχώρησε η κυβέρνηση, παραδίδοντας στην τρόικα σχολικούς φύλακες, δημοτικούς αστυνομικούς και εκπαιδευτικούς, κυρίως της τεχνολογικής εκπαίδευσης καταργώντας ειδικότητες που θα οδηγήσουν 20.000 παιδιά εκτός δευτεροβάθμιας τεχνολογικής εκπαίδευσης με αποτέλεσμα να στραφούν στα ιδιωτικά ΙΕΚ".


Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Δημόσιο: Η Νύχτα των Κρυστάλλων"
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "νύχτα των Κρυστάλλων θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η χθεσινή για τους δημοσίους υπαλλήλους, καθώς το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών ανοίγει ουσιαστικά το δρόμο για χιλιάδες απολύσεις".


Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Κυνική ομολογία"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχθηκε ευθέως-ενώπιον εκπροσώπων της ΑΔΕΔΥ- ότι η επιμονή της τρόικας για απολύσεις 15.000 δημοσίων υπαλλήλων είναι "τιμωρητική" και θέλει να σπάσει το "ταμπού" της μονιμότητας και των απολύσεων, χωρίς να επιτυγχάνεται ουσιαστικό δημοσιονομικό όφελος".


Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: "Νομοσχέδιο-Ιδιώνυμο για δημοσίους υπαλλήλους και φορολογουμένους"Η εφημερίδα γράφει ότι "το πολυνομοσχέδιο-σκούπα με τα προαπαιτούμενα της Τρόικας, ώστε να συνεχιστεί η χροήγηση δανείων από αυτήν, προβλέπει οριζόντιες απολύσεις και νέους φόρους. Για ακόμη μία φορά δεν υπάρχει η μεταρρύθμιση, ούτε σε επίπεδο διοίκησης, αλλά ούτε και σε επίπεδο φορολογίας".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Οι απολύσεις δοκιμάζουν την κυβέρνηση"Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε πολιτική δοκιμασία για την κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αναμένεται να εξελιχθεί το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή και πρέπει να ψηφιστεί μέχρι την προσεχή Τετάρτη ως προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Βουλιάζουμε στην ύφεση"
Σύμφωνα με την εφημερίδα, "προς τα πάνω αναθεώρησε ο ΙΟΒΕ τις προβλέψεις του για την ύφεση της ελληνικής οικονομίας το 2013, εκτιμώντας πλέον, ότι η συρρίκνωση του ΑΕΠ θα διαμορφωθεί στο 4,8% με 5% έναντι 4,6% που προέβλεπε προηγουμένως".


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Πολυνομοσχέδιο καρμανιόλα εργασιακών δικαιωμάτων"
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "στο απόσπασμα ο κατώτατος μισθός, οι παροχές υγείας. Συνεχείς απολύσεις στο Δημόσιο και φοροληστεία στο λαό. Ενιαία αποφασιστική απάντηση από τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Να βουλιάξουν δρόμοι και πλατείες στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ αύριο, Πέμπτη 11 Ιούλη σε όλη τη χώρα".


ΤΑ ΝΕΑ: "Ποιοι, πώς, πότε φεύγουν. Κινητικότητα, μετατάξεις, απολύσεις"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ο δρόμος για νέες οριζόντιες καταργήσεις θέσεων στο δημόσιο ανοίγει με το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή. Με τις διατάξεις του καταργούνται οι σχολικοί φύλακες και η Δημοτική Αστυνομία, ενώ σε διαθεσιμότητα μπαίνουν και 2.000 καθηγητές 46 ειδικοτήτων της τεχνικής εκπαίδευσης".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Απολύσεις και στα σχολεία"

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Μεγάλη έξοδος για 12.500 υπαλλήλους"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σφοδρές αντιδράσεις και σκληρό τεστ για την κυβέρνηση. Σε 10 ημέρες η ψήφιση του νομοσχεδίου. Δυνατότητα κατάργησης ολόκληρων κλάδων, θέσεων, ειδικοτήτων με κοινή υπουργική απόφαση. Σε διαθεσιμότητα άλλοι 12.500 εως το τέλος του έτους".


ΚΕΡΔΟΣ: "Νέο φορολογικό περιβάλλον και θέσπιση κατώτατου μισθού"
Η εφημερίδα γράφει ότι "στη βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της δόσης. Φόρος πολυτελείας με αντίδωρο τον ΦΠΑ 13% στην εστίαση. Με αναδρομική ισχύη το καταστρεπτικό claw back στον ΕΟΠΥΥ. "


ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Κατεπείγον "πακέτο" με νέα βάρη για όλους"
Η εφημερίδα τονίζει ότι "ανατροπές στο δημόσιο, στη φορολογία, στα ασφαλιστικά ταμεία, και στον καθορισμό κατώτατου μισθού φέρνει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή από το οικονομικό επιτελείο, προς ικανοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της "κουρεμένης δόσης" από το μηχανισμό στήριξης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου