Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Βραχυκύκλωμα

Αν πρέπει ντε και καλά, να βγάλεις μια κεντρική ιδέα για την παρουσία του Ολυμπιακού στο Αγρίνιο, θα μπορούσε κάποιος να πει, ότι οι νταμπλούχοι είχαν μια 90λεπτη συνέχεια του δεύτερου ημιχρόνου της αναμέτρησης με την Παρί Σεν Ζερμέν. Απλά ο Παναιτωλικός δεν διαθέτει φυσικά τις μονάδες και την ποιότητα των Γάλλων για να βλάψει τις άμυνες του Μίτσελ. Ο Παντελής Διαμαντόπουλος σχολιάζει...


Φυσικά και ήταν πολύ κακό το ερυθρόλευκο σύνολο. Φυσικά και έδειχναν από. βαριεστημένοι, μέχρι αδιάφοροι. Όμως στη μπάλα παίζουν δυο ομάδες. Και κανείς δεν μπορεί να αφήσει στην άκρη την προσπάθεια των «κυανοκίτρινων» να βραχυκυκλώσουν τον πολύ πιο διαφημισμένο αντίπαλό τους.

Και βέβαια, δεν μπορεί κανείς να φέρει ως δικαιολογία την προσπάθεια του Τσάμπιονς Λίγκ. Ο Ολυμπιακός εξάλλου με υποφερτό έστω ποδόσφαιρο, έχει μάθει να «καθαρίζει» αναμετρήσεις στον εντεύθεν των συνόρων μας χώρο. Απέτυχαν αυτή την φορά και δεν μπορούν να πουν και τίποτα.


Το πρώτο ημίχρονο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και νερόβραστο. Μπορεί ο Ολυμπιακός να κατέβηκε με λίγες αλλαγές, σε σχέση με το ματς απέναντι στην Παρί, ωστόσο ο Παναιτωλικός ήταν πολύ προσεκτικός. Έχοντας δει την αναμέτρηση κόντρα στην γαλλική ομάδα, οι Αγρινιώτες, δεν είχαν καμία όρεξη να επιτρέψουν στους φιλοξενούμενους να βρουν ρυθμό. Και το πρόσεξαν τόσο καλά, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να φτιάξει φάσεις, με μονωμένες ενέργειες και μόνο. Ο Μίτσελ ήθελε να δει κάποια κίνηση κυρίως από τον άξονα, αλλά δεν ήταν εύκολο. Το 4- 4- 2 των «ερυθρόλευκων» τους είχε χαρίσει απλά, την διατήρηση των γηπεδούχων κοντά στην περιοχή τους. Ο Παναιτωλικός αρκέστηκε σε κόντρες, ο Μανωλάς με τον Σιόβα δεν ανησυχούσαν τόσο πολύ, αλλά η ουσία είναι, ότι μπάλα δεν βλέπαμε!

Μας παίδεψε το ματς

Και δεν είδε κανείς ποιοτικό ποδόσφαιρο, ούτε στο δεύτερο ημίχρονο. Το κακό είναι ότι ελάχιστα μπορούν να αναλυθούν. Ο Ολυμπιακός δεν έκανε την φάση που θα τρομοκρατούσε. Ο Μανιάτης βρέθηκε μια φορά σε θέση για γκολ, αλλά με το αριστερό στην μπάλα, έμοιαζε με σκοπευτή χωρίς σκάγια! Ο Χολέμπας εκτέλεσε έξυπνα ένα φάουλ (κατέληξε κόρνερ), αλλά όταν είσαι ο Ολυμπιακός και απαριθμείς τόσες φάσεις, δεν μπορείς να είσαι ευχαριστημένος. Και ο Παναιτωλικός δεν ήταν τόσο εφιαλτικός, αλλά κανείς δεν μπορεί να ζητήσει τα ρέστα από μια ομάδα που στην τελική μπήκε στο γήπεδο με στόχο να μην χάσει. Άρα, αν πρέπει ντε και καλά να ορίσουμε κάποιον κερδισμένο σε ένα ματς που μας παίδεψε, αυτός είναι ο γηπεδούχος. Καμία συνεργασία για τους «ερυθρόλευκους», ο Βάις να παλεύει να περάσει τρεις-τέσσερις, ένα δοκάρι ο Σαβιόλα και καληνύχτα.

Ανέκαθεν οι Πειραιώτες έχουν προβληματάκια, όταν παίζουν στο πρωτάθλημα μετά από εντός έδρας ήττες στο Τσάμπιονς Λίγκ, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Για ένα ποιοτικό ρόστερ, το οποίο δεν πήρε την παραμικρή βοήθεια και από τις αλλαγές. Το καλύτερο που έχει να κάνει ο Ολυμπιακός είναι να ασχοληθεί με το επόμενο ματς. Όσο για τον Παναιτωλικό; Έβγαλε δύσκολο πρόγραμμα με θετικά αποτελέσματα, αλλά τα μεγάλα ματς τώρα θα ξεκινήσουν.

πηγή: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου