Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Συνεχίζουν την απεργία και μετά τις 13 Δεκεμβρίου οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Ψήφισμα των γιατρών της Αττικής

Τη συνέχιση της απεργίας και μετά τις 13 Δεκεμβρίου αποφάσισαν τη Δευτέρα οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ στην Αττική.
Επίσης, την Τετάρτη απεργούν γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία. Στις 12 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας πραγματοποιείται συλλαλητήριο στο υπουργείο Υγείας, στο οποίο θα συμμετάσχουν και οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ.

Η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει για την Τετάρτη παναττική στάση εργασίας, από τις 12 το μεσημέρι ώς τη λήξη του ωραρίου, αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας και στην προωθούμενη πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο της Υγείας, της Παιδείας και της Ασφάλισης.


«Συνεχίζουμε τον απεργιακό μας αγώνα, για να μην κλείσουν οι Δημόσιες Δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και να μην απολυθεί κανείς εργαζόμενος στον ΕΟΠΥΥ» αναφέρεται στο ψήφισμα που εξέδωσε η γενική συνέλευση.

Οι γιατροί δηλώνουν ότι ο διάλογος με τον υπουργό Υγείας, Αδ.Γεωργιάδη, θα γίνει, εφόσον κληθούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους από μηδενική βάση «… και όχι στη βάση της καταστροφολογίας και των απολύσεων. Ζητάμε, όχι μόνο να μην κλείσουν οι Μονάδες Υγείας αλλά και την αναβάθμιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας».

Ειδικά για τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας, στις επιτροπές των οποίων συμμετέχουν γιατροί του ΕΟΠΥΥ, καλούν την κυβέρνηση να αποφασίσει την εξάμηνη παράταση των επιδομάτων και των αναπηρικών συντάξεων, όπως ορίζει ο νόμος, «και να μη μεταθέτει τις τεράστιες πολιτικές της ευθύνες στους γιατρούς».

Αυτή την ώρα, συνεδριάζει η Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού, με τη συμμετοχή των προέδρων των συλλόγων όλης της χώρας.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου