Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2013

Συνεχίζουν την απεργία οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Δεν τα βρήκαν με την ηγεσία τοου υπουργείου Υγείας

Άκαρπη ήταν η συνάντηση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ με τον υφυπουργό Υγείας κ. Αντώνη Μπέζα και τον πρόεδρο του Οργανισμού κ. Δημήτρη Κοντό. Λίγο πριν την έναρξη του νέου κύκλου απεργιακών κινητοποιήσεων που θα διαρκέσει έως τις 9 Δεκεμβρίου, οι δύο πλευρές συναντήθηκαν ως είθισται στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ).

Οι κ.κ. Μπέζας και Κοντός επανέλαβαν στους γιατρούς την πρόταση του υπουργού Υγείας κ. Αδωνι Γεωργιάδη που μιλά για αναστολή υλοποίησης του σχεδίου για την πρωτοβάθμια περίθαλψης για έναν μήνα, υπό την προϋπόθεση ότι θα λήξουν σήμερα οι κινητοποιήσεις. Το χρονικό αυτό διάστημα _ είπαν _ θα γίνει διάλογος.

Οι γιατροί, από την πλευρά τους, τόνισαν ότι δέχονται να δουν με θετικό μάτι την πρόταση της κυβέρνησης υπό έναν όρο: να μην γίνει ξανά λόγος για διαθεσιμότητα και απολύσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ. «Ούτε τώρα, ούτε το νέο χρόνο», ανέφεραν. Ο κ. Μπέζας αντιπρότεινε «μορατόριουμ» δύο μηνών, χωρίς να αναλάβει τη δέσμευση ότι δεν θα γίνουν απολύσεις, κάτι το οποίο δεν άρεσε στους γιατρούς.

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου. Αύριο, Τετάρτη, θα συνεδριάσουν για να αποφασίσουν πιθανότατα νέο κύκλο κινητοποιήσεων μετά τη Δευτέρα. 
 
πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου