Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Στον ψυχίατρο γρήγορα...

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για το «ταλέντο» του Ολυμπιακού να χάνει στο ΟΑΚΑ και βάζει μια…πινελιά για τον Ιβάνοβιτς.

Το σωστό είναι, να ξεκινάς από τον νικητή. Όμως για τον Παναθηναϊκό θα γράψει η Νίκη, οπότε μπορώ με την ησυχία μου, να συνταγογραφήσω κάποια πράγματα για τον Ολυμπιακό.

Απλά να αναφέρω ότι ανέκαθεν είχα σε εκτίμηση τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς! Πάντα! Έναν άνθρωπο που έχει ακούσει πολλά (ίσως ακούσει κι άλλα), κατηγορείται για τις επιλογές του, για τις προπονήσεις του, για ό,τι τέλος πάντων πρεσβεύει προπονητικά.

Ο θρίαμβος του Παναθηναϊκού (γιατί περί θριάμβου πρόκειται) είναι δικό του επίτευγμα. Και οι πανηγυρισμοί στο τέλος, φανερώνουν το πόσο χαμένο το ‘χαν το ματς οι «πράσινοι» που με την ψυχή τους ξεσάλωσαν και πάρα πολύ καλά έκαναν. Περισσότερα για το «τριφύλλι» στη Νίκη. Και πάμε τώρα στα φιλαράκια τα καλά:


Λοιπόν, μια επίσκεψη στον ψυχίατρο, μπορεί να κάνει καλό. Όχι σε ψυχολόγο. Σε ψυχίατρο. Γιατί όταν εκεί στέλνεις τον κόσμο σου, εκεί πρέπει να πας και εσύ. Ο Μπαρτζώκας μπροστά για να μας πει πως χάνεται τέτοιο παιχνίδι σε γήπεδο «νεκροταφείο» και με τις μαζορέτες να τσιρίζουν και όλοι οι άλλοι πίσω!

Υπάρχουν εκατό δικαιολογίες και για τους δυο. Δεν το συζητάω, σίγουρα μπορούν να παίξουν καλύτερα. Σίγουρα, δεν είχαν μπασκετμπολίστες που θα τους βοηθούσαν περισσότερο. Επίσης, έχει «πέσει βαριά» και στους δυο η προετοιμασία. Τι να κάνουμε όμως τώρα; Να μη συζητήσουμε; Να πούμε, έλα μωρέ ένα ματσάκι της πλάκας, άστο να πάει… Όχι, δεν είναι έτσι. Εδώ υπάρχουν πράγματα που πλέον αποκτούν συλλεκτική αξία και στον Ολυμπιακό θα πρέπει πραγματικά να αισθάνονται πολύ άσχημα.

Πρώτα απ’ όλα, έχουν καταφέρει να φαρμακώσουν τον κόσμο με όλους τους τρόπους. Βρε με όλους! Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Και αν θέλετε και τη γνώμη μου και για αυτό, στο τέλος τέτοιου αγώνα, που τρως coast to coast από τον Μπατίστα, μόνο ένσταση δεν κάνεις. Μαζεύεις την ομάδα και σηκώνεσαι να φύγεις!

Στον γιατρό λοιπόν όλοι, για να του εξηγήσουν με ποιο δικαίωμα μπήκαν σε άδειο γήπεδο και κορόιδευαν. Γιατί δεν το εξηγώ αλλιώς. Όταν σου λένε «έφυγε ο Λάσμε, θα οργιάσει ο Σπανούλης» και … καπάκι δεν παίζει ο Γκίστ και ο αρχηγός μπλοκάρεται από την τρίτη αμυντική επιλογή του Ιβάνοβιτς, έχει τεράστιο θέμα. Αν ο Σλούκας και ο Λαφαγιέτ δεν έμπαιναν να αλλάξουν τον ρυθμό, η κατάσταση θα ‘ταν αθλιότερη.

Επιμένει ο Μπαρτζώκας σε ένα σχήμα με τον Πέτγουεϊ, ο οποίος πραγματικά αν δε βάλει κανά μακρινό σουτ, κόντρα στον Παναθηναϊκό ως τώρα είναι άχρηστος. Όπως σας το γράφω. Και σας μιλάει άνθρωπος που ξέρετε ότι την παρακολουθεί χρόνια ολάκαιρα αυτή την ομάδα. Και ας τα παραβλέψουμε όλα. Στην άκρη, Στα σκουπίδια. Στα σκατά. Ας πούμε κάτι άλλο. Κάνεις 17- 0 σερί και είσαι ο Ολυμπιακός του καλύτερου ρόστερ, των καλύτερων φιλικών και όλων των σχετικών εγκωμίων του Τύπου σου. Πως τα παρατάς ξαφνικά;

Τρως δυο καλάθια από τον Παππά και δυο από τον Σλότερ. Το τρίποντο του Διαμαντίδη θα το φας γιατί εκεί που πήγε το ματς, ήταν σίγουρο ότι θα το φας. Βρε πεσμένος να το έκανε ο άνθρωπος, θα το έτρωγες. Και έχεις κοιμηθεί, έχεις γελοιοποιηθεί, έχεις κοροϊδέψει τον ίδιο σου τον εαυτό. Για αυτό και να πας στον γιατρό. Ρε και ας το αφήσουμε. Δώσε τόπο στην οργή του γελοίου ημιχρόνου. Τόπο στην οργή της διαφοράς που μαζεύτηκε από τον Παναθηναϊκό, γιατί οι παίκτες σου κορόιδευαν.

Πάμε και στο τέλος; Ο Σλούκας βάζει μια βολή. Εκεί τι έκαναν; Ένας τώρα να πει τι έκαναν. Πήγαν και κυνηγούσαν τον Διαμαντίδη. Και τρέχει όλο το παρκέ ο Μπατίστα. Ναι φίλοι μου ο Μπατίστα! Μας έλεγαν ότι θα «σημαδέψει» ο Ολυμπιακός τον Μπατίστα. Και το ‘χαν κάνει και… σημαία! Ε λοιπόν ο Ουρουγουανός μόνος του, τους σημάδεψε όλους. Και έριξε και την τελική μαχαιριά. Αυτός. Από την χώρα του ποδοσφαίρου. Κι ας μη γεμίζει το μάτι. Κάρφωσε και έδωσε τη δίκαιη νίκη στην ομάδα του.

Πέρασε μια εβδομάδα ανακοινώσεων και από τις δυο πλευρές. Δεν θα κρίνω ποιος έχει δίκιο. Όλοι μας γουστάρουμε να βλέπουμε αθλητισμό. Ποδόσφαιρο, μπάσκετ, τη μπάλα γενικά. Και ο Ολυμπιακός ξανάχασε στο ΟΑΚΑ. Ναι νωρίς, ναι με απουσίες(λες και ο ΠΑΟ δεν είχε), ναι με κούραση, ναι, ναι, ναι…

Εγώ όμως θα ρωτήσω κάτι: Τον κόσμο του, πως θα τον φωνάξει τώρα. Ελάτε να δείτε τι; Την Ευρωλίγκα; Ε θα πάνε; Την προσπάθεια για Μαδρίτη; Πιστεύω κι εγώ ότι θα πάει καλά. Βρε στο ΟΑΚΑ, πότε δεν θα λιποθυμήσουν; Και όταν το κάνουν, φυσικά θα ‘χουν και δικαίωμα να ουρλιάξουν και να κάνουν και τούμπες από τη χαρά τους.

Δεν θα γράψω ότι όσοι περίμεναν θρίαμβο του Ολυμπιακού, είναι άμπαλοι. Αυτό το καταλαβαίνετε. Γιατί σε τέτοια ματς θρίαμβοι δεν υπάρχουν.

Ο Ιβάνοβιτς τι έκανε ο άνθρωπος; Απλά πήγε σε ένα σετ παιχνίδι, προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τα όπλα του και στο τέλος κέρδισε. Να σας το πω και με… μαγειρικά παραδείγματα; Ο Μαυροβούνιος, είχε υλικά για να φτιάξει μια μακαρονάδα. Και την έφτιαξε. Ο Μπαρτζώκας, είχε υλικά για μουσακά. Και στο τέλος βγήκε σπανακόρυζο. Γιατί όσο καλός και να ‘σαι στο 17- 0, όση ποιότητα και να έχεις, βρε όλου του κόσμου τις δικαιολογίες τις καταλαβαίνω, αλλά ξανάχασες.

Με συνθήκες που δεν θα ξαναβρείς. Εκτός αν τελικά το κατάμεστο ΟΑΚΑ, με ουρλιαχτά, σειρήνες, κανά μπουκαλάκι και ό,τι άλλο, είναι πιο γουστόζικο για τους Ολυμπιακούς, συγκριτικά με το άδειο τοπίο και τα ουρλιαχτά των κοριτσιών πίσω από το καλάθι. Γι’ αυτό το λόγο λοιπόν και άλλους πολλούς, στον... γιατρό!

πηγή: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου