Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Το καφενείο της Βουλής...

Φαίνεται ότι κάποιοι, έχουν μπερδέψει τις συζητήσεις στη Βουλή με τα τηλεοπτικά καφενεία στα οποία συχνάζουν ή με τα φοιτητικά αμφιθέατρα και τις συνδικαλιστικές κοκορομαχίες. Το θέαμα των τελευταίων ημερών είναι όχι απλώς αποκαρδιωτικό, αλλά κυριολεκτικά τραγικό. Αντί για διάλογο, επιχειρήματα, προτάσεις, κριτική ακούσαμε ύβρείς, συκοφαντίες, απίστευτους χαρακτηρισμούς, εμφυλιοπολεμικές αναφορές και βαρύγδουπες,πλήν ατεκμηρίωτες, καταγγελίες...Διάφοροι νεόκοποι κήνσορες και τιμητές, θεώρησαν ότι βρήκαν πρόσφορο έδαφος, για να εξαπολύσουν καφενειακές επιθέσεις, συναγωνιζόμενοι σε προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα λίγα δευτερόλεπτα που τους αναλογούν για να προβληθούν στα τηλεοπτικά παράθυρα.

Την ώρα που η Ελλάδα αναστενάζει κυριολεκτικά από την κρίση, που κρίνονται οι τύχες συνανθρώπων μας,αντί για μια ουσιαστική συζήτηση και αντιπαράθεση, αντί για μια σύγκρουση με επιχειρήματα,κυριάρχησε μια πεζοδρομιακού τύπου ένταση με μόνο στόχο μια πρόσκαιρη προβολή.Καμμιά νηφαλιότητα, καμιά προσπάθεια συνεννόησης μόνο προσπάθεια εντυπωσιασμού με φτηνούς δεκάρικους.Μια απίστευτη υποβάθμιση του Κοινοβουλίου, από αυτούς που όφειλαν να το προστατεύουν, από αυτούς που κατά τ άλλα κόπτονται για την υποβάθμιση του.

Δυστυχώς, κάθε σημαντική συζήτηση στη Βουλή τα τελευταία χρόνια,αποδεικνύει ότι όλο και πέφτει πιο χαμηλά το επίπεδο των πατέρων του έθνους.Και δυστυχώς γι αυτό δεν ευθύνονται μόνο οι χουντοδεξιοί, πατριδοκάπηλοι της Χρυσής Αυγής...Ενώ οι πάντες, σχεδόν αναγνωρίζουν - και εισπράττουν - την απαξίωση των πολιτών απέναντι στο πολιτικό σύστημα, κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να την διογκώσουν ακόμα περισσότερο.Εν ονόματι, υποτίθεται, της διεκδίκησης και της υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων, καταφεύγουν σε μια ακραία,συνθηματολογική, - και επί της ουσίας αντιπολιτική - αντιπαράθεση, αδιαφορώντας αν με τον τρόπο αυτό υποβαθμίζουν ακόμα περισσότερο το Κοινοβούλιο και απαξιώνουν το ρόλο των πολιτικών και της πολιτικής.

Δυστυχώς η κρίση που πλήττει την πατρίδα μας δεν είναι μόνο οικονομική. Είναι και κρίση αξιών,πολιτισμού,διανοητικής, ηθικής και ιδεολογικής συγκρότησης. Που μετατρέπεται βέβαια και σε κρίση πολιτικής εκπροσώπησης, καθιστώντας έτσι ακόμα πιο δύσκολη, ακόμα πιο οδυνηρή την προσπάθεια εξόδου...
 
πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου